Kalaşnikov'dan Sarkisyan'a: Kanın akmasını önledi

Güncelleme Tarihi:

Kalaşnikovdan Sarkisyana: Kanın akmasını önledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2018 23:34

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Komitesi Başkanı Leonid Kalaşnikov, eski Ermenistan Başbakanı Serj Sarkisyan’ın, ülkedeki protestolar bağlamında istifa ederek akıllıca bir karar aldığını ve kanın akmasını önlediğini belirtti.

Haberin Devamı

Sputnik''in haberine göre Kalaşnikov, "Sanırım, bu kararı deneyimine istinaden her şeyi tarttıktan sonra verdi. Savaş dahil çeşitli durumlarda, ülkesindeki farklı çatışmalarda yer aldığını biliyorum. O, oldukça akıllı biri. Sanırım, eğer iktidar arzusuna ve iktidarda geçirdiği yıllara rağmen böyle bir karar verdiyse bunun bugün mümkün olan birkaç çözümden biri olduğunu anlıyor" dedi.

 "Sarkisyan, iktidara yapışmadı, özel güçleri devreye sokmadı" diyen Rus vekil, "Bu durum ona olanak veriyor. Şimdi bu sorunun yasal çerçeve içinde çözüme kavuşturulması gerekiyor" diye ekledi.

Sarkisyan'ın büyük ihtimalle politikaya dönmeyeceğini, zira bunun yanlış algılanacağını dile getiren Kalaşnikov, eski Ermeni liderinin Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) veya Kolektif Güvenlik Antlaşması Örgütü (KGAÖ) içinde bir görev alabileceği tahmininde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!