Kadın gurbetçiler siyaseti sevdi

Güncelleme Tarihi:

Kadın gurbetçiler siyaseti sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 1998 00:00

Haberin Devamı

Hollanda’da Meclis’e giren iki Türk kadınından sonra şimdi de Yasemin Brett (solda) ve Meral Ece İngiltere’de yapılan yerel seçimlerde büyük başarı kazandılar.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı Avrupa ülkelerinden birbirinin ardı sıra gurbetçilerimizin siyasi zafer haberleri geliyor. Her geçen yıl siyasi yaşamda ağırlıklarını daha çok hissetirmeye başlayan Türkler politikada söz sahibi oluyorlar. Hollanda'da yapılan genel seçimde 2 Türk kadınının milletvekili seçilmesinin ardından İngiltere'de de 4 Türk kadını belediye meclisine girdi.

Ülke çapındaki yerel seçimde yarışa katılan 12 Türk adaydan 6'sı rakiplerini geçerek başarılı oldu. Londra'nın çeşitli bölgelerinde seçime giren 4 Türk kadını belediye meclisi üyesi seçildi. Türk kadınlar, siyasi yaşamda Türk'ün sesini duyuracaklarını vurguladılar.

İşçi Partisi'nden aday olan eski SHP milletvekili Cüneyt Canver'in kuzeni Adanalı Nilgün Canver Haringey bölgesinde, Yasemin Brett ve Ayfer Orhan Enfield bölgesinde, Liberal Demokrat Partisi'nden adaylığını koyan Meral Ece ise Hackney'den belediye encümenine girdi.

Londra'nın güneyindeki Southwark'da Hasan Vahib İşçi Partisi'nden belediye meclisine girerken Muhafazakar Parti'den seçilen tek Türk Doğan Delman Enfield'de belediye meclisine seçildi.

Bu arada Londra büyük şehir belediye başkanlığı için ilk kez yapılan referandumda seçmenlerin % 72'si ‘‘evet’’ dedi. Tony Blair Hükümeti'nin önerdiği büyük şehir belediye başkanlığı seçiminin önümüzdeki yıl yapılacağı ve seçilecek başkanın Londra'daki 32 belediyenin başkanı olacağı bildirildi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!