Kadife boşanma

Güncelleme Tarihi:

Kadife boşanma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 07:00

Bağımsızlığını 1966’da kazanan eski İngiliz kolonisi Barbados’ta Cumhuriyet ilan edildi, Kraliçe 2’nci Elizabeth devlet başkanı unvanını kaybetti.

Haberin Devamı

Şarkıcı Rihanna’nın memleketi Barbados, İngiltere Kraliçesi 2’nci Elizabeth’i devlet başkanı olarak tanımaya son vererek

Kadife boşanma

Barbados Cumhuriyeti, İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth’i devlet başkanı olarak tanımaya son verdi.

dünyanın en genç cumhuriyeti oldu. Başkent Bridgertown’da yapılan ve “Kadife Boşanma” diye anılan törende, Sandra Mason ülkenin ilk cumhurbaşkanı olarak yemin etti. 2018’den beri “Genel Vali” unvanıyla adayı yöneten 72 yaşındaki Sandra Mason, geçen ay parlamentoda yapılan oylama ile başkan seçilmişti. Cumhuriyetin ilan edildiği tören, ülkenin bağımsızlığının 55’inci yıl dönümünde gerçekleşti. Rejim değişikliği, İngiltere kraliyet bayrağının indirilmesi ve Barbados bayrağının göndere çekilmesi ile gerçekleşti.

Haberin Devamı

BAĞLAR KOPMADI

Törene Kraliçe Elizabeth’in en büyük oğlu ve İngiltere tahtının veliahtı Prens Charles da katıldı. Onur konuğu Charles, Ada’nın sömürge döneminde yaşadığı zulme de değindiği konuşmasında, iki ülke ilişkilerinin anayasal değişime karşın devam edeceğini söyledi ve kendisini “Barbados’un dostu” olarak tanımladı. Barbados, İngiliz Milletler Topluluğu’nun bir üyesi olmaya devam edecek.

 

14 ÜLKENİN LİDERİ

Ada, 1627’de ilk İngiliz yerleşimcilerin ayak basmasından bağımsızlık ilan ettiği 1966’ya kadar İngiliz sömürgesi olarak kalmıştı. Kraliçe o tarihten sonra da ülke lideri olarak unvanını korumuştu. “Devlet Başkanı” kabul edilen 2’nci Elizabeth’in fotoğrafları devlet dairelerinde asılıydı. Kraliçe Elizabeth Britanya dışında halen 14 ülkenin lideri konumunda.

RİHANNA’YI KAHRAMAN İLAN ETTİLER

Tam bağımsız Barbados’un ilk icraatı en ünlü vatandaşını “ulusal kahraman” ilan etmek oldu. Genç Cumhuriyetin ilk saatlerinde dünyaca ünlü yıldız Rihanna’ya ulusal kahraman nişanı verildi. Milyarder şarkıcı, rejim değişikliği törenine ayak bileklerine kadar uzanan turuncu bir elbise ile katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!