Kabil’de ATM limiti isyan ettirdi

Güncelleme Tarihi:

Kabil’de ATM limiti isyan ettirdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2021 07:00

Afganistan’da devlet memurlarının üç ila altı aydır maaş alamaması ve bankaların önünde giderek uzayan ATM kuyrukları, kalabalık bir grup tarafından protesto edildi.

Haberin Devamı

Başkent Kabil’deki New Kabul Bank’ın önünde yüzlerce Afgan, maaşların ödenmemesine tepki gösterdi. Taliban’ın geçen pazar başkent Kabil’de kontrolü sağlaması sonrasında kapanan bankalar üç gün önce açılsa bile mudiler istedikleri kadar nakit çekemiyor. Hesap sahiplerinin ATM makinelerinden günlük para çekim limiti 200 dolar ile sınırlandırılmış durumda. Bu da para otomatlarının önünde uzun kuyrukların oluşmasına neden oluyor.

18.5 MİLYON ZORDA

Uluslararası toplum, ekonomik baskıyla Taliban’ı kapsayıcı bir hükümet kurmayı teşvik etmeyi planlarken, ekonomik sıkıntıyı ise yine insanlar çekiyor. Uluslararası Kurtarma Komitesi’ne göre Afganistan’da insani yardıma muhtaç 18.5 milyon kişi bulunuyor. Taliban’ın kullanabileceği mali kaynakların kesilmesiyle önce bu milyonlarca insanın yaptırımlardan etkileneceği ve mülteci akınını daha feci boyutlara taşıyabileceği belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!