Joso battı

Güncelleme Tarihi:

Joso battı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2015 20:42

Japonya’nın kuzeybatısında etkili olan Etau kasırgası şiddetli yağışlar, sel ve heyelana yol açtı. Tren seferleri durdu, 2 bin 500 kişi tahliye edildi.

Haberin Devamı

JAPONYA’da iki gündür devam eden yağışlar Kinugawa Nehri’nin taşmasına neden oldu ve başkent Tokyo’nun 50 kilometre kuzeydoğusundaki Joso kenti sular altında kaldı. Mahsur kalanlar, bölgeye gönderilen helikopterlerle kurtarıldı. Şiddetli yağışlar, Tokyo ve kuzeyindeki Ibaraki ve Tochigi kentlerinde de etkili oldu. Tren seferleri ertelendi. Ulaştırma Bakanlığı, selden 6 bin 900 evin etkilendiğini ve şimdiye kadar 2 bin 500 kişinin güvenli bölgelere tahliye edildiğini açıkladı. Saatteki hızı 125 kilometreye ulaşan rüzgârlara neden olan Etau kasırgası, dün itibarıyla etkisini yitirdi. Ancak kasırganın neden olduğu yağışların birkaç gün daha devam etmesi bekleniyor. Japonya Başbakanı Şinzo Abe, hükümetin alarma geçtiğini, felaketle başa çıkmak için elinden geleni yaptığını açıkladı.
Bu arada Fukuşima nükleer santralının da selden etkilenmesi sonucu sulara radyasyon karıştı. Radyasyonlu sular selle beraber kontrolsüz bir şekilde okyanusa aktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!