Johnson: Cebelitarık pazarlık konusu olmamalı

Güncelleme Tarihi:

Johnson: Cebelitarık pazarlık konusu olmamalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2017 10:22

İngiltere Başbakanı Theresa May ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson, İspanya ile İngiltere arasında gerginliğe neden olan Cebelitarık krizini dindirmek istiyor.

Haberin Devamı

GUARDIAN gazetesindeki habere göre, Başbakan May ve Dışişleri Bakanı Johnson, güvenlik konularında yatıştırıcı bir yaklaşımın Britanya’nın iyiliği için doğru olacağı görüşünde. Bu arada Johnson, Alman mevkidaşı Sigmar Gabriel ile Londra’da bir görüşme yapacak. Johnson bu görüşmede, Cebelitarık’ın pazarlık konusu olarak kullanılmaması gerektiğinin altını çizecek, aynı zamanda Britanya’nın savunma ve güvenlik konularının bir baskı unsuru olarak kullanılmayacağı sözünü verecek.
Johnson ayrıca Londra’da yapılacak olan görüşmede, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden ayrıldıktan sonra derin ve özel bir ortaklık talep ettiğinin altını çizecek.

İngiltere’nin Muhafazakar Parti eski lideri Michael Howard’ın, Cebelitarık konusunda savaşa gitmesi yönünde Theresa May’e tavsiye vermesi üzerine, İspanya Dışişleri Bakanı Alfonso Dastis, İngiltere’ye bu konuda sakin olması gerektiği konusunda uyarmıştı. Ayrıca Avrupa Birliği’nin, İngiltere’nin birlikten ayrılmasına yönelik müzakere taslağında, İspanya’ya komşu olan Cebelitarık’ın birlik ile bundan sonraki ilişkileriyle ilgili olarak İspanya’ya veto hakkı tanıması İngiltere’nin tepkisini çekmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!