John Kerry'nin gizli ses kaydı sızdırıldı

Güncelleme Tarihi:

John Kerrynin gizli ses kaydı sızdırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2016 16:49

ABD Dışişleri Bakanı'nın Suriye konusunda yaptığı bir toplantının ses kaydı New York Times'ta yayımlandı.

Haberin Devamı

Sol Portal'ın aktardığı habere göre, ABD yönetimi içerisinde Suriye konusundaki görüş farklılıklarına ilişkin önemli bir belge New York Times tarafından sızdırıldı.

Sızıntı, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile bir grup Suriyeli sivilin arasındaki toplantının ses kaydı. 40 dakikalık toplantıda John Kerry, kendi diplomatik çabalarının ciddi bir askeri kuvvet tehdidi tarafından desteklenmediğinden yakınıyor.

Görüşmenin, Suriye'deki ateşkes çöktükten birkaç gün sonra yapıldığı belirtiliyor. Tam tarih 22 Eylül 2016, yer ise New York'taki BM yerleşkesindeki Hollanda misyonu. Toplantıda Kerry, ABD'nin Esad'ı bombalamak için bir yasal gerekçeye sahip olmadığını, bunun karşılığında Rusya'nın Suriye'ye hükümetin davetiyle gittiğini söylüyor.

'RUSLAR TARAFINDAN YENİLGİYE UĞRATILDIM'

Haberin Devamı

Kerry görüşmedeki Suriyelilere Ruslar tarafından yenilgiye uğratıldığını, Obama'nın siyasi kararlarının bazılarına katılmadığını, ABD Kongresi'nin Suriye'de kuvvet kullanımına asla izin vermeyeceğini belirtiyor. Masa etrafında toplamda 20 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Bu kişiler arasında, 'muhaliflerin elindeki bölgelerde eğitim, kurtarma ve tıbbi hizmet veren 4 grubun temsilcileri; üç ya da dört başka ülkenin diplomatları; ve Kerry'nin danışmanları ile Suriye özel temsilcisi yer alıyordu. Ses kaydının Suriyeli olmayan bir katılımcı tarafından alındığı söylenirken, haberde, kaydın orijinalliğinin diğer katılımcılar tarafından da doğrulandığı vurgulanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!