Jill Biden kimdir? Joe Biden’in eşi yeni First Lady Jill Biden'ın hayatıyla ilgili merak edilenler

Güncelleme Tarihi:

Jill Biden kimdir Joe Biden’in eşi yeni First Lady Jill Bidenın hayatıyla ilgili merak edilenler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2021 19:35

ABD'nin yeni First Lady'si Jill Biden, yemin töreniyle beraber yeniden gündeme geldi. Yeni başkan Joe Biden, tören öncesi seçimi kazanmasında destekçisi olan eşi Jill Biden'e yönelik Twitter'dan teşekkür mesajı paylaştı. Eğitimci ve doktor unvanına sahip olan First Lady Jill Biden, Joe Biden ile 43 yıldır evliliklerini sürdürüyor. First Lady, resmi görevinin başlaması sonrasında da eğitimci olarak çalışmayı hedefliyor. Peki, Joe Biden’in eşi Jill Biden kimdir ve kaç yaşında? İşte, Jill Biden'ın biyografisi ve hayatıyla ilgili merak edilen bilgiler.

Haberin Devamı

Joe Biden'ın eşi Jill Biden ABD'nin yeni First Lady'si olarak gündemde yer alan isimlerden oldu. Joe Biden’ın Ocak 2021’de görevi devraldığı törende dikkatleri üzerine toplayan Jill Biden, lisans ve doktora dereceleri ile Dr. Jill Biden unvanına sahip oldu. "Ömür boyu eğitmen" olarak kendisini tanımlayan Biden, ABD Başkan Yardımcılığı görevlerinde eşi Joe Biden'ın yanında oldu.

JİLL BİDEN KİMDİR?

3 Haziran 1951’de dünyaya gelen Jill Biden ilk evliliğini 1970-1975 yılları arasında Bill Stevenson ile yaptı.

Hammonton, New Jersey'de dünyaya geldi ve Willow Grove, Pensilvanya'da büyüdü. 1977'de Joe Biden ile evlendi ve Joe'nun ilk evliliğinden olan iki oğlunun, Beau ve Hunter'ın üvey annesi oldu. 1981'de ise Jill ile Joe çiftinin Ashley isminde kızları oldu.

Haberin Devamı

Jill Biden, Delaware Üniversitesi'nden lisans ve doktora dereceleri ile, West Chester Üniversitesi ve Villanova Üniversitesi'nden ise master derecesi ile mezun oldu. Liselerde 13 yıl boyunca İngilizce dilbisi ve okuma öğretmenliği yaptı, ayrıca bir psikiyatri hastanesinde duygusal engelli kişilere öğretmenlik yaptı.

Çiftin 1981 doğumlu Ashley isimli bir kızı var. Jill Biden ve Joe Biden 43 yıldır evliliklerini sürdürüyor.

Jill Biden kimdir Joe Biden’in eşi yeni First Lady Jill Bidenın hayatıyla ilgili merak edilenler

Eğitimci olan ve Doktor unvanına sahip olan Jill Biden kendisini "ömür boyu eğitmen" olarak tanımlıyor.

AFP’nin haberine göre, First Lady, resmi görevinin başlaması sonrasında da eğitimci olarak çalışmayı hedefliyor.

First Lady’nin sembolik görevleri bulunurken, Jill Biden’ın görevi süresince eğitim alanında çalışmalar yapması planlanıyor. Jill Biden’ın, eşi Joe Biden Başkan Yardımcısı olduğu dönemde, dönemin First Lady’si Michelle Obama ile 2011’de hayata geçirdikleri ve asker ailelerine yardım etmek üzere kurulan ‘Birleşik Kuvvetleri’ de yeniden canlandırması gündemde.

Joe Biden, sık sık ‘eşinin kendisini toparladığını’ dile getiriyor.

 

BAKMADAN GEÇME!