Japonya'dan Çin'deki vatandaşlarına yeni tahliye operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Japonyadan Çindeki vatandaşlarına yeni tahliye operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2020 11:48

Japonya Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi, Wuhan'daki vatandaşlarının tahliye edilmesi amacıyla bölgeye 5. uçağı göndereceklerini açıkladı.

Haberin Devamı

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü nedeniyle bölgedeki vatandaşlarını kademeli olarak tahliye eden Japonya'da Dışişleri Bakanı Toshimitsu Motegi'den yeni tahliye açıklaması geldi. Motegi, hükümetin Wuhan'daki vatandaşlarını Japonya'ya getirmek üzere bölgeye 5. uçağı göndereceğini açıkladı.
5. tahliye uçuşunun Pazar günü gerçekleştirilmesi için Çin makamları ile koordinasyonun sürdüğü belirtilirken, söz konusu uçuş ile tahliye operasyonlarının sonlandırılması bekleniyor.

DAHA ÖNCE 763 KİŞİ GETİRİLDİ

Daha önce Wuhan'a gönderdiği 4 uçakla vatandaşlarını kademeli olarak ülkeye getiren Japonya, bölgeden şimdiye dek 763 kişiyi tahliye etmişti. Gerçekleştirilen son uçuşta, bazı Japon vatandaşlarının eş ve çocukları olduğu öğrenilen Çinlilerin de Japonya'ya getirildiği açıklanmıştı.

Haberin Devamı

EVLERİNE DÖNDÜLER

Öte yandan daha önce uçakla Japonya'ya getirildikten sonra yapılan ilk testleri negatif çıkan yolcular virüsün kuluçka süresi göz önüne alınarak 12.5 gün hükümetin tahsis ettiği tesislerde gözetim altında tutulmuştu. Süre bitiminde uygulanan testlerde tekrar negatif sonuç veren kişilerin gözetimde tutuldukları tesislerden ayrılmalarına izin verildiği açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!