İtalya'da hükümet kurma görevi Gentiloni'ye verildi

Güncelleme Tarihi:

İtalyada hükümet kurma görevi Gentiloniye verildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 15:37

İtalya'da istifa eden Renzi hükümetinde dışişleri bakanlığı yapan Paolo Gentiloni, yeni başbakan olarak belirlendi.

Haberin Devamı

İtalya'da Başbakan Matteo Renzi'nin 4 Aralık'taki tarihi anayasa referandumun sonrası istifa etmesinin ardından ortaya çıkan siyasi belirsizlik giderildi.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, hükümet kurma görevini, Renzi'ye yakın bir isim olarak bilinen Gentiloni'ye (62) verdi.

AA'nın haberine göre, Gentiloni de kendisini bu göreve layık gördüğü için Cumhurbaşkanı Mattarella'ya teşekkür ederken, "Bu benim için bir başka onur vesilesi. Onur ve sorumluluk içinde görevimi yapmaya çalışacağım" ifadesini kullandı.

Referandumdan 'hayır' sonucu çıkması halinde görevinden ayrılacağını açıklayan Renzi’nin söz verdiği gibi istifa ettiğini hatırlatan Gentiloni, “İstişareler, Renzi’nin tutarlılığının saygıyı hak ettiğini gösterdi. İstişareler, aynı zamanda yeni hükümet için sorumluluk paylaşılması gerektiğini de ortaya koydu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Parlamentonun her iki kanadında en çok sandalye sayısına sahip olmasına karşın Gentiloni’nin partisi Demokrat Parti'nin tek başına hükümet kuracak çoğunluğu bulunmuyor. Bu nedenle Gentiloni, muhalefet partilerini sorumluluk paylaşımına davet ederken, vakit kaybetmeden partilerle hükümet için istişarelere başladı. 

MUHALEFET ERKEN SEÇİM ÇAĞRISINI YİNELEDİ

Öte yandan, muhalefette yer alacağını istişareler sırasında belli eden 5 Yıldız Hareketi ve Kuzey Birliği, Gentiloni’nin hükümet kurmakla görevlendirilmesini eleştirerek, bir an önce seçime gidilmesi çağrısını yineledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!