İsviçre tavuklara kümes mecburiyeti getirdi

Güncelleme Tarihi:

İsviçre tavuklara kümes mecburiyeti getirdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 17:43

Almanya ve Macaristan’da ortaya çıkan kuş gribi virüsünün ülkesindeki çiftliklere bulaşmasını engellemeye çalışan İsviçre, tavuklara açık arazide dolaşma yasağı getirdi.

Haberin Devamı

ÖNCEKİ yıllarda yüz binlerce tavuğun itlaf edilmesine neden olan H5N8 virüsünün yeniden ortaya çıkması, İsviçre’de kapalı mekan mecburiyeti getirdi. Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Ofisi İsviçre Federal Dairesi (BLV), özellikle göçmen kuşların geçiş güzergahı olan Konstanz Gölü ve çevresindeki bütün çiftliklerdeki tavukların kapalı mekanlara alınması talimatı yayınladı. Bu zamana kadar herhangi bir H5N8 virüsünün rastlanmadığını açıklayan BLV, açık alanda tavuk besleyen çiftliklere ceza uygulanacağını duyurdu.

VİRÜS ÇIKAN TESİS SAYISI 5’E ÇIKTI

Almanya’nın ardından Macaristan’da da bir çiftlikte görülen H5N8 virüsünün ardından çiftlikte bulunan on binlerce kanatlı hayvan itlaf edildi. Olayın ardından aralarında Kanada, İsrail ve Sırbistan’ın da bulunduğu bazı ülkeler Macaristan’dan kümes hayvanları ithalatına sınırlama getirdi. Macaristan Ulusal Gıda Zinciri Güvenliği Dairesi ülkede virüsün görüldüğü tesis sayısının beşe yükseldiğini duyurdu. Virüsün görüldüğü tesislerde çok sayıda kümes hayvanının itlaf edildiği bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!