İşte Türk savaş uçaklarından El Bab'a atılan bildiri

Güncelleme Tarihi:

İşte Türk savaş uçaklarından El Baba atılan bildiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 14:28

Hürriyet, Türk savaş uçaklarının, Suriye'nin El Bab bölgesi ve civarında halka havadan attığı Arapça bildiriye ulaştı.

Haberin Devamı

İşte Türk savaş uçaklarından El Baba atılan bildiri
Bildiride şöyle deniliyor:

“Bismillahirrahmanirrahim

Değerli, aziz El Bab halkı

Şeytana hizmet eden DEAŞ terör örgütünün sizleri kullanmasına izin vermeyin. Sizlerin özgürlük ve refahı için hayatını ortaya koyan Özgür Suriye Ordusu ve kardeşlerine her zaman kapısını açan Türkiye Cumhuriyeti, topraklarınıza huzuru ve güveni getirmek için tüm gücüyle dostane çaba göstermektedir. Bize yardımcı olun ve bizler topraklarınızı bu hainlerden temizleyene kadar zarar görmemeleri için sevdiklerinizi en kısa sürede güvenli bölgelere taşıyın. Zafer Allah’ın izni ile yakındır.

Allah’ın selamı ve desteği üzerinize olsun.”

Haberin Devamı

İşte Türk savaş uçaklarından El Baba atılan bildiri

SURİYE’DEKİ DEAŞ HEDEFLERİ VURULMUŞTU

Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'nin El Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, aralarında karargahların da bulunduğu terör örgütü DEAŞ'a ait 21 binayı, silah yüklü üç aracı, silah deposu ile tüneli imha etmiş ve dokuz teröristi etkisiz hale getirmişti.

Harekatın 110'uncu günde, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler El Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik harekat düzenlemişti. Harekatla, aralarında karargah olarak da kullanılan 21 bina, silah yüklü üç araç, silah deposu ile teröristlerin gizlendiği tünel imha edilmişti. Hava harekatlarında dokuz terörist etkisiz hale getirilmişti.

Silahlı insansız hava aracıyla da El Bab'da DEAŞ üyesi üç terörist etkisiz hale getirilirken, silah yüklü bir araç imha edilmişti.

Harekat kapsamında, El Bab ve civarındaki sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, masum insanların can ve mal kayıplarının önlenmesi için Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı uçaklardan çok sayıda bildiri atılmıştı.

Haberin Devamı

Terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki aramalarda bugüne kadar 2 bin 58 el yapımı patlayıcı ile 42 mayın etkisiz hale getirilmişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!