İşte düşen Rus uçağının pilotları arasındaki son diyalog

Güncelleme Tarihi:

İşte düşen Rus uçağının pilotları arasındaki son diyalog
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2016 11:51

Rusya'da hafta sonunda Karadeniz'e düşen askeri uçağın pilotlarının arasında geçen son konuşmanın dökümü ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Pilot hatası ya da teknik arızadan kaynaklandığı düşünülen olayda, Kızıl Ordu Korosu'nun üyelerini de taşıyan Tupolev-154 tipi uçak, Suriye'ye giderken Soçi açıklarında düşmüştü.

Uçaktaki 92 kişinin de hayatını kaybettiği olayın ardından pilotlar arasında geçen son diyalog yayımlandı. Rus medyasında çıkan haberlere göre, kaptan pilot ve ikinci pilot arasında geçen konuşma şöyle:

- Sürat 300.

- İniş takımları alındı kaptanım.

- Oh, kahretsin!

(Uyarı sesi)

- Flaplar, lanet olası! Kahretsin! (Küfrediyor)

- Altimetre!

- Biz...

(Yere yaklaşma ikazı)

- Kaptanım düşüyoruz!

İşte düşen Rus uçağının pilotları arasındaki son diyalog

Düşen uçağın kaptan pilotu Roman Volkov

Haberin Devamı

PİLOTUN AİLESİNDEN TEPKİ

Öte yandan olayın ardından Rus yetkililerin pilot hatası ihtimalini ön plana çıkarması, 35 yaşındaki kaptan pilot Roman Volkov'un ailesinin tepkisine neden oldu.

Üç bin saatten fazla uçuş tecrübesi olduğu belirtilen Volkov'un kardeşi Evgeny, "Uçağın pilot hatasından düştüğü iddiasına ailece inanmıyoruz... Roman çok tecrübeli bir pilottu" dedi.

TEKNİK ARIZA VE PİLOTAJ HATASI

Anadolu Ajansı'nn haberine göre, uçağın, teknik arıza ve pilotaj hatasının birleşmesi sonucu Karadeniz'e düşmüş olabileceği öne sürüldü.

Rus İnterfax haber ajansına konuşan soruşturma ekibinden bir yetkili, karakutudan elde edilen ilk verilerin, Tu-154'ün kalkışı sırasında sistem arızası nedeniyle kanatlarda uçuş için yeterli kaldırma kuvveti oluşmadığını gösterdiğini belirtti.

Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, "Aynı zamanda uçuş ekibinin kritik durumda hatalı karar verdiğini düşünmek için nedenler de var. Kaza teknik arıza ve insan faktörünün birleşmesiyle meydana gelmiş olabilir" diye konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı da uçağın karakutularının detaylı şekilde incelendiğini ve resmi açıklamanın gelecek günlerde yapılacağını duyurdu.

Rus yetkililer daha önceki açıklamalarında; pilotaj hatası, eksik yakıt, motorlara yapışan yabancı madde ve teknik arıza ihtimalleri üzerinde durduklarını belirtmişti.

Haberin Devamı

İKİNCİ KARAKUTU DA BULUNDU

Bu arada Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz'e düşen uçağın ikinci karakutusunun bulunduğunu duyurdu. Bakanlık açıklamasına göre, uçağa ait ikinci karakutu dalgıçlar tarafından tespit edildi. Denizden çıkarılan karakutu inceleme ve deşifre işlemleri için Moskova'ya gönderilecek.

Ayrıca arama çalışmalarında bu zamana kadar 17 cesede ulaşıldığı ve bunlardan 13'ünün Moskova'ya gönderildiği belirtildi. Şu ana kadar uçağın ana karakutusu ve yaklaşık bin 500 parçası sudan çıkarıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!