İşte ayrılıkçıların düşürdüğü Ukrayna uçağı

Güncelleme Tarihi:

İşte ayrılıkçıların düşürdüğü Ukrayna uçağı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2014 09:14

Ukrayna'nın doğusundaki Lugansk kentinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların düşürdüğü kargo uçağındaki 49 Ukraynalı askeri personel öldü.

Haberin Devamı

Associated Press, Lugansk'ın 20 kilometre güneyindeki Novohannivka köyü yakınlarındaki bir tarlaya düşen uçağın enkazının etrafında 10 kadar silahlı ayrılıkçı görüldüğünü bildirdi.

Reuters haber ajansı ise ayrılıkçıların, düşürdükleri uçaktan çıkan mühimmatı topladıklarını bildirdi.

Saldırının, 40 asker ve dokuz mürettebat taşıyan uçak Lugansk havaalanına yaklaştığı sırada gerçekleştirildiği açıklandı.

Ukrayna Savunma Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, isyancıların Il-76 tipi bir kargo uçağını düşürdüğü duyurulmuş ancak uçakta kaç kişi olduğu belirtilmemişti. Açıklamada ayrılıkçıların uçaksavar ve ağır makineli tüfek kullandığı ifade edilmişti.

İşte ayrılıkçıların düşürdüğü Ukrayna uçağı

Il-76 tipi bir kargo uçağı

Haberin Devamı

"BİR UÇAK DAHA DÜŞÜRÜLDÜ" İDDİASI
CİHAN'ın haberine göre, ayrılıkçı güçlerin Ukrayna’nın Donetsk bölgesindeki Horlivka kentinde de Su-25 tipi Ukrayna savaş uçağını düşürdüğü iddia edildi. Kendini fırlatmayı başaran pilotun ise silahlı ayrılıkçıların eline geçtiği öne sürüldü.


Elçilik önünde protesto

Rusya yanlılarının 40 Ukrayna askerini taşıyan uçağı düşürmesinin ardından Kiev’deki Rusya Büyükelçiliği önünde toplanan 300 kadar protestocu, elçilik araçlarını ters çevirip büyük maddi zarara yol açarken bir gösterici de elçilik bahçesindeki göndere çekili Rusya bayrağını indirip yırttı. Bazı göstericiler lastiklerle elçilik binasına girişi çıkışı engellerken, bazılarının da elçilik binasına yumurta attığı gözlemlendi. “Faşistler”, “Ruslar eve dönün” ve “Votkaya hayır” sloganlarının yükseldiği protesto gösterisi sırasında Kiev polisinin gösteri liderleriyle konuşmaya çalıştığı ama müdahalede bulunmadığı dikkat çekti. ABD, Rusya elçiliğine saldırıyı sert bir dille kınadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!