İsrailli komutana "budalalık" suçlaması

Güncelleme Tarihi:

İsrailli komutana budalalık suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2009 17:40

İsrailli yazarlardan Beni Ziffer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve Türk ordusuna yönelik sözleriyle gündeme gelen İsrail Kara Kuvvetleri Komutanı Avi Mizrahi'yi sert bir dille eleştirerek, "budalalıkla" suçladı.

Ziffer, Haaretz gazetesinin İbranice internet sitesinde, günlüklerde yer alan ve "General Avi Mizrahi'nin Zeka Seviyesi Hakkında" başlıklı yazısında, "General Avi Mizrahi, Gazze'de son operasyonda maalesef bir çok kez olduğu gibi İsrail askerlerinin sık sık birbirlerine ateş etmemeleri için eğitim görmelerini sağlamak yerine, politika bilgini, belki de filozof olmaya, Türkiye'ye, Başbakan Erdoğan'ın İsrail ve İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği insanlık dışı operasyona karşı söylediklerinin bir misli cevap vermeye karar verdi" dedi.

Beni Ziffer, Haaretz'in kültür sayfası sorumlusu.

"Sizi şiddetle suçlayan birini şiddetle suçlamak ve O'na 'Konuşana bakın. Siz daha kötüsünüz' demek hemen hemen budalalıktır. Bunun için başka kelime yoktur" diyen Ziffer, "Orduda görev yapacakların zeka seviyesinin derinden incelenmesi gerektiğini" öne sürerken, Mizrahi'nin sözlerine atıfta bulunarak, "Söz konusu ifade, bunun ne kadar acil olduğunu göstermektedir. Belki de bu Pandora Kutusu'nu açmamak ve ordunun bu kişilere ilerleme şansı tanıdığını ve bu adamların başka hiçbir yerde bunu elde etmelerinin mümkün olmadığını görmemek daha iyidir" dedi.

Yazar, "Her halukarda eğer İsrail ordusu bu şekilde hareket ederse, budalaca ve intikam almak istermiş gibi düşünmeden konuşursa, kaderimiz için cidden endişelenmeye başlarım" ifadelerini kullandı.

"Budalaca" diye nitelendirdiği Mizrahi'nin sözlerini çok vahim bulan ve İsrail ordusunun hala dışarıda prestij sahibi bir ordu olarak görüldüğünü vurgulayan Ziffer, bu nedenle "general rütbesini taşıyan kıdemli bir subayın ifadesinin de son derece ciddiye alındığını" kaydetti.

Ziffer şöyle devam etti:

"Subayın budalaca ifadesi aynı zamanda ateşle oynamak demektir ve Türkiye'de yaşayan Musevi cemaatinin esenliğini göz önünde bulundurmama anlamına gelmektedir. Türkler İsraillilerden daha sorumlu davranmaktadır ve Yahudilere karşı kötü davranmayacaktır. Fakat farz edelim ki, anti-semitik olaylar meydana geldi. Acaba Avi Mizrahi, o zaman Türk Musevilerini korumak için lejyon gönderir miydi? Mizrahi, budalaca ifadeleriyle ayrıca İsrail ile Türkiye arasında her halukarda zedelenmiş ilişkileri de hesaba katmamaktadır ve Türk ordusuyla İsrail ordusu arasındaki mükemmel ilişkileri küçümsemektedir."

"EĞER BEN GENELKURMAY BAŞKANI OLSAYDIM"

Beni Ziffer, yazısının sonunda, "Eğer ben Genelkurmay Başkanı olsaydım, cidden Avi Mizrahi'den küstahlığından dolayı Türkiye Başbakanı'ndan özür dilemesini talep ederdim. Ne diyebilirim. Eğer ben Genelkurmay Başkanı olsaydım, ilk önce Avi Mizrahi'den, ağzından çıkan saçmalığın sebep olduğu uluslararası zarardan dolayı İsrail halkından özür dilemesini talep ederdim" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!