İsrail'in Atina büyükelçisi Yunanistan'ı karıştırdı: Muhalefetten sert tepki

Güncelleme Tarihi:

İsrailin Atina büyükelçisi Yunanistanı karıştırdı: Muhalefetten sert tepki
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2025 17:50

Yunanistan'da muhalefet İsrail'in Atina Büyükelçisi Noam Katz'ın başkent Atina'daki bazı duvar yazılarını "antisemitik" olarak nitelendirmesine ve İsrailli turistlerin güvenliğine ilişkin yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Haberlerimizi Google’da Takip Edin
Gelişmelerden anında haberdar olun.
Google’da tercih edilen
kaynak olarak ekleyin
Haberin Devamı

Katz'ın Yunanistan'da yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği röportajda, Atina sokaklarında Filistin'e destek amacıyla yazılan bazı sloganları eleştirmesi ve İsrailli turistlerin güvenlik kaygısı yaşadığını dile getirmesi üzerine, Atina Belediye Başkanı Haris Dukas'ın ardından muhalefet partileri de açıklamalarda bulundu.

Radikal Sol Koalisyon (SYRIZA) Basın Sözcüsü ve Atina Belediye Meclis Üyesi Kostas Zahariadis, sosyal medya hesabı X'ten Katz'a tepki göstererek, "İsrail Büyükelçisi, her sınırı aştı. Atina ve Yunanistan, tüm barış yanlısı insanlar için misafirperver bir ülkedir. İsrail hükümetinin Gazze'de uyguladığı politikaları protesto eden vatandaşlarımızla gurur duyuyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Sol Partisi, yayımladığı açıklamada, "İsrail Büyükelçisi, kentteki Filistin yanlısı eylemlerden rahatsızlığını dile getirerek belediye yönetimini müdahaleye adeta davet etmiştir. Bu kabul edilemez." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Açıklamada, Yunan hükümetinin sessizliğinin, Büyükelçi'nin bu tür açıklamalar yapmasına zemin hazırladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!