İsrail Gazze'ye havadan saldırdı

Güncelleme Tarihi:

İsrail Gazzeye havadan saldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2019 12:48

İsrail savaş uçakları, Gazze'de iki noktaya hava saldırısı düzenledi.

Haberin Devamı

İsrail hava saldırısı, Gazze'nin kuzeyinde Hamas'a ait askeri bir mevzi ile Deyr el-Belah kentindeki bir balıkçı limanını hedef aldı.

İsrail Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada ise "Gazze'de Hamas'a ait askeri bir mevzi ile Hamas'a ait iki tekneye hava saldırısı düzenlendi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, söz konusu saldırının Gazze'den İsrail yönüne atılan bir füze ile yanıcı balonlar nedeniyle düzenlendiği savunularak, bu eylemlerinin sorumluluğunun Hamas'a ait olduğu iddia edildi.

Konuyla ilgili Filistin tarafından açıklama yapılmazken, saldırıda can kaybı ya da yaralanma olup olmadığına ilişkin bilgi alınamadı.

İsrail Ordusu, son dönemde, Gazze tarafından yollandığı ve yanıcı madde taşıdığı iddia edilen uçurtma ve balonlara karşılık bölgeye saldırılar düzenliyor.

Haberin Devamı

İSRAİL, BATI ŞERİA'DA BİR FİLİSTİNLİ'Yİ ŞEHİT ETTİ

İsrail güçleri, Batı Şeria'nın doğusundaki Ağvar bölgesinde "İsrail polisini araçla ezme girişiminde bulunduğu" iddiasıyla bir Filistinliyi öldürdü.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Ağvar bölgesindeki Eriha kenti yakınlarında İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu Filistinli Selame Keabine'nin öldüğü belirtildi.

Görgü tanıkları, olayın Ağvar bölgesindeki Zubeydat beldesinde meydana geldiğini, İsrail askerlerinin Filistinlilerin olay yerine ulaşımını engellediğini aktardı.

Öte yandan, İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Ağvar'daki 90. Cadde'de "şüpheli araç" bulunduğuna ilişkin bilgi alındığı ve araçta inceleme yapılırken hızla gelen başka bir araçtaki sürücünün "Dur" ihtarına uymaması ve polisi ezme girişiminde bulunması üzerine ateş açıldığı ileri sürüldü.

Araçtaki iki kişinin kaçtığı, başında maske bulunan sürücünün ise öldüğü belirtilen açıklamada, araçta çalıntı eşya ve saldırılarda kullanılan aletlerin bulunduğu iddia edildi.

İSRAİL GÜÇLERİ FİLİSTİNLİ BİR BALIKÇIYI GÖZALTINA ALDI

İsrail güçleri Gazze Şeridi açıklarında Filistinli bir balıkçıyı gözaltına aldı.

Filistinli Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail deniz kuvvetlerinin, Filistinli balıkçı Hüsam Bereket'in içinde bulunduğu tekneye ateş açtığını, ardından balıkçıyı gözaltına aldığını belirtti.

Haberin Devamı

Ayyaş, İsrail güçlerinin, balıkçı ile tekneyi Aşdod Limanı'na çektiğini söyledi.

İsrail askerleri, herhangi bir anlaşmada yer almayan kurallarına göre sınır ihlali yaptıkları gerekçesiyle Filistinli balıkçılara ateş açıyor, gözaltına alıyor veya teknelerine el koyuyor.

OSLO ANTLAŞMASI'NDA SINIR 20 MİL

Filistin Kurtuluş Örgütü ile İsrail arasında 1993'te imzalanan Oslo Antlaşması'na göre, Filistinliler, herhangi bir İsrail müdahalesine maruz kalmadan Gazze Şeridi'nin 20 mil açığına kadar serbest hareket edebilme hakkına sahip. Ancak, İsrail yönetimi, Filistinli balıkçıların bu hakkına engel oluyor.

Gazze'deki Balıkçılar Sendikası verilerine göre, bölgede yaklaşık 50 bin kişinin geçimi, 4 bin balıkçı tarafından sağlanıyor.

Haberin Devamı

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi'ni 2006'dan bu yana kara, hava ve denizden abluka altında tutuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!