İsrail’e vize, alkole izin

Güncelleme Tarihi:

İsrail’e vize, alkole izin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2009 00:00

Dünya Kupası düzenleyen ilk Ortadoğu ülkesi olmak isteyen Katar, büyük bir bütçe ve sürpriz “açılımlarla” düğmeye bastı. 2022 için Katar’ın seçilmesi durumunda, taraftara içki serbest olacak, İsrail takımı mübakalara katılabilecek.

Haberin Devamı

KÖRFEZ emirliklerinden Katar, 2022 Dünya Kupası’nın evsahibi seçilebilmek uğruna, Arap dünyasında daha önce benzeri görülmemiş “açılımlara” imza atmaya hazırlanıyor.
FIFA nezdinde Katar’ın adaylığı için lobi yapan heyetin başkanı Hasan Abdullah El Tavadi, dünyanın en çok izlenen futbol turnuvasına gelecek taraftarların alkol tüketmesine izin vereceklerini, elemeleri geçmesi durumunda İsrail takımının ülkeye girişinde de sorun çıkarmayacaklarını bildirdi.
Başkent Doha’da Reuters’e konuşan Tavadi, “Kendimize çok güveniyoruz. Yaptığımız teklif, birçok açıdan tarih yazılmasını sağlayacak. Doğu ile batı arasındaki kapılar açılacak” dedi. Tavadi şöyle devam etti:
Özel soğutmalı 12 stadyum
“Kupaya katılacak tüm milletlere hoşgeldin diyeceğiz. Bir yandan maçların aile etkinlikleri olmasını sağlayacağız. Fakat alkol konusunda da esnek bir tavır takınacağız. Katar’a gelecek her taraftar, onlara özel alanlarda alkol satın alabilecek.”
Dünyanın en büyük likit doğalgaz ihracatçısı olan Katar, evsahibi adaylığı için devasa bir bütçe ayırmaya da hazırlanıyor. Haziran-Temmuz aylarında ülkede 45 dereceyi aşan sıcaklıklara karşı, özel soğutma sistemlerine sahip 12-18 stadyum inşa edilecek.

Haberin Devamı

Geçkin futbolcunun son durağı

Dünyanın birçok tanınmış futbolcusu, kariyerlerinin son yıllarını büyük paralar aldıkları Katar’da geçirmeyi tercih ediyor.
Bu oyuncular arasında, eski Fenerbahçeli Jay-Jay Okocha, eski Galatasaraylı Frank de Boer ve Felipe ile eski Beşiktaşlı Ricardinho’nun yanısıra, Romario ve Gabriel Batistuta gibi isimler de var.

Bilgi notu

Geçen yıl Arap aleminin ilk senfonisine imza atan Katar, diğer Körfez ülkeleri gibi İsrail’i tanımıyor. Alkol yasağı ise Emir Hamad bin Halifa El Tâni’nin 1995’te tahta çıkışından beri gevşemeye başladı. Artık yabancılara ruhsatla içki satışı yapılıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!