İsrail’den elektronik intifadaya müdahale

Güncelleme Tarihi:

İsrail’den elektronik intifadaya müdahale
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2014 01:14

Günlerdir ateş altındaki Gazze’nin en yaygın iletişim kanalları olan dört radyo İsrail ordusunun yürüttüğü elektronik savaşın hedefinde.

Haberin Devamı

El Şaab (Halk), El Aksa, El Kuds ve El Vatan radyolarının yer yer frekanslarına giren İsrail ordusu propaganda bildirileri yayımlıyor. Demokratik Cephe’nin radyosu El Vatan üç gün önce vericinin bulunduğu binanın füzeyle vurulması nedeniyle yayınını kesti. Hamas’ın radyosu El Aksa’nın yayınları yer yer kesilirken İslami Cihad’ın radyosu El Kuds’ün frekanslarına giren İsrail ordusu askeri bildiriler yayımlıyor. Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’ne (FHKC) ait El Şaab’ın belli bölgelerde yayınları kesilirken bazı yerlerde İsrail bu radyonun frekanslarına girmeyi başardı. Frekansına giren İsrail’in propaganda yayınlarında “Biz Gazzelilere sahra hastanesi kurduk ama Hamas bombaladı”, “Teröristler! Yeraltında da olsanız sizi bulup öldüreceğiz”, “Gazze halkı teröristlere yardım etmeyin, yardım edenler de hedef alınacak” gibi ifadeler kullanıldı.
Binlerce gönüllü muhabirleri olan bu radyolar dakika dakika Gazze’nin her köşesinden haber veriyor.

Haberin Devamı

AÇIK TELSİZ İŞLEVİ

İş yerleri, evler ya da cep telefonlarında sürekli açık tutulan bu radyolar bir nevi açık telsiz işlevi görüyor.
Gizli tuttuğu üç farklı vericiyle elektronik savaşın üstesinden gelmeye çalışan El Şaab’ın yayın müdürü Mahmud İlyan, Hürriyet’e şunları anlattı:
“Fiziksel olarak saldırıya uğramadık ama frekanslarımız sürekli saldırı altında. Geniş kitlelere ulaştığımızdan korsan bildirileri yayımlamak için frekanslarımıza giriyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!