İsrail Başbakanı Netanyahu ABD'ye gidecek

Güncelleme Tarihi:

İsrail Başbakanı Netanyahu ABDye gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2010 16:18

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, kuzey Amerika'daki Yahudi federasyonlarının New Orleans'taki genel kurulu çalışmalarına katılmak amacıyla, önümüzdeki hafta pazar günü ABD'ye gidecek.

Haberin Devamı

Netanyahu, haftalık kabine toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, konferans çalışmalarının yanı sıra ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden başta olmak üzere bazı Amerikalı yetkililerle bir araya geleceğini, Filistinliler ile barış sürecinin yeniden başlatılması dahil çeşitli konuları ele alacaklarını belirtti.

İsrail Başbakanı Netanyahu ayrıca, Chicago'da sinagoga saldırı teşebbüsüne de atıfta bulunarak, önemli olanın saldırı hedefinin Chicago'da bir sinagog ya da Madrid'de, Londra'da, Mumbai'de, Bali'de bir tren garı olmasından çok, "radikal İslam'dan kaynaklanan ve giderek büyüyen bir terör dalgası ile karşı karşıya bulunulması" olduğunu söyledi.

Netanyahu, bu nedenle genel kurul çalışmaları sırasındaki konuşmasında uygar ve hür dünya ülkelerinin, herkesi tehdit eden terör dalgasını durdurmak amacıyla atması gereken adımlar üzerinde duracağını ifade etti.

Haberin Devamı

İsrail radyosu ise Netanyahu'nun ABD ziyareti sırasında Başkan Barack Obama'nın Asya ülkelerini kapsayan turu nedeniyle ülkede olmayacağını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!