İspanyol Prenses yolsuzluk şüphelisi

Güncelleme Tarihi:

İspanyol Prenses yolsuzluk şüphelisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2014 01:28

İspanya Kralı Juan Carlos’un en küçük kızı Prenses Cristina, Majorca Adası’ndaki bir mahkeme tarafından vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçlamalarıyla ifade vermeye çağırıldı.

Haberin Devamı

BBC’nin haberine göre 48 yaşındaki Infanta Cristina, Kral Carlos’un zanlı olarak mahkemede ifade verecek ilk birinci dereceden yakını olacak. Prenses’in soruşturmadaki resmi şüphelilerden biri olduğu ve 8 Mart’ta mahkemeye çıkacağı belirtildi. Cristina’nın adı, kamu fonlarını zimmetine geçirdiği iddiasıyla soruşturma altında olan eşi Inaki Urdangarin’in iş anlaşmalarında geçiyor. Yargıç Jose Castro, Yolsuzluklarla Mücadele Savcısı Pedro Horrach’ın, Prenses’i kocasıyla ilgili iddialarla ilişkilendirecek kanıt olmadığı gerekçesiyle dile getirdiği itiraza karşın ifade celbini yollattı. Yargıç’ın Prenses’i, Aizoon adlı şirkette eşiyle yaptığı ortaklıkla ilgili sorgulamak istediği belirtiliyor.

Eşi zimmetle suçlanıyor

Geçen yıl yönettiği yardım vakfına verilen milyonlarca euroluk kamu parasını kötüye kullandığı, zimmetine geçirdiği iddialarının ardından Kral’ın damadı Inaki Urdangarin’e ait gayrimenkullere el konulmuştu. Aynı zamanda Palma Dükü olan Urdangarin suçlamaları reddediyor. Savcı ise Prenses’in eşinin yolsuz işlerinden haberdar olmamasının mümkün olmadığını savunuyor. Anketlere göre halkın yüzde 60’ı kraliyetin lağvedilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!