İspanya'da çete davası

Güncelleme Tarihi:

İspanyada çete davası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 1997 00:00

Haberin Devamı

İspanya bugünlerde ‘çete’ skandalıyla çalkalanıyor. İçişleri eski bakanı Jose Barrionuevo ile devlet güvenliğinden sorumlu eski sekreteri Rafael Vera hakkında kontragerilla örgütü olarak bilinen GAL'in yasadışı eylemlerinden sorumlu oldukları gerekçesiyle, 23 yıl hapis cezası istendi.

İspanyol El Pais gazetesinin haberine göre, Yüksek Mahkeme Savcısı Jose Maria Luzon, 1983 yılında GAL tarafından kaçırıldığı iddia edilen bir Fransız vatandaşıyla ilgili iddianamesinde, Barrionuevo ve Vera için 23 yıl ağır hapis cezası istedi. Savcı her iki yetkiliyi de ‘silahlı çeteye üye olmak, yasadışı tutuklamalar yapmak’ ve ‘kamu fonlarını zimmetine geçirmekle’ suçluyor.

Savcı Muzon, iddianamesinde, eski sosyalist hükümetin içişleri bakanlığının ve bazı üst düzey yetkililerinin ayrılıkçı ETA örgütüne karşı savaşmak için ‘kendi özel silah ve yöntemlerini’ kullandıklarını itiraf ettiklerini de belirtti. Savcı bu kişiler için de 20 yılın üzerinde hapis cezası talebinde bulundu. Savcı Muzon ayrıca, İspanyol Askeri İstihabarat Örgütü CESID'in, GAL hesabına silahlı eylemler yaptığını ve insan kaçırdığını da iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!