İspanya’nın bütünlüğü Milli Takım’a emanet

Güncelleme Tarihi:

İspanya’nın bütünlüğü Milli Takım’a emanet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2010 00:00

Özerklik yasasının İspanyol mahkemesi tarafından budanması 1.1 milyon Katalan’ı sokağa döktü. Meşhur Ahtapot Paul de pankartlarda yer aldı. İspanya’da milli birlik için artık tek umut futbol.

Haberin Devamı

İSPANYA’nın Katalonya bölgesine daha fazla özerklik kazandıracak tartışmalı yasa, 2006’daki referandumda Katalanlar tarafından kabul edilmiş, ardından İspanya meclisinde onaylanmıştı. Anayasa Mahkemesi’nin 28 Haziran’da kritik maddeleri metinden çıkarmasının ardından cuma günü gerekçeli karar yayınlanmış, İspanya’da İspanyollardan başka “ulus” olmadığına hükmedilmişti.
Bağımsızlığa giden yol
47 milyonluk İspanya’da yaşayan 7 milyon Katalan’dan 1.1 milyonu önceki gün sokaklara döküldü. Milli gelirin dörtte birini üreten Katalanlar, “Biz de ulusuz” yazılı pankartlarla yürüdü. Dünya Kupası’nın sembollerinden birinin yer aldığı pankartta, son referanduma atıfta bulunularak, “Ahtapot Paul ‘evet’ dedi, şimdi sıra sizde” yazıldı. AFP’ye konuşan bir öğrenci de “Bu gösteri bağımsızlığa giden yolun başlangıcı” dedi. Dünya Kupası’nda dün gece final oynayan İspanya’nın Teknik Direktörü Vicente Del Bosque ise “Kadromuzda İspanya’nın her yerinden futbolcular var. Umarım zaferimiz milli birliğimizi pekiştirir’ diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!