İskoçya Başbakanı namaz kıldırdı

Güncelleme Tarihi:

İskoçya Başbakanı namaz kıldırdı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2023 07:00

Pakistan asıllı İskoçya’nın ilk Müslüman Başbakanı Humza Yousaf, başbakanlık konutunda iftar sonrası aile üyelerine namaz kıldırırken çekilmiş fotoğrafını sosyal medyada yayınladı.

Haberin Devamı

İSKOÇYA’nın yeni başbakanı Humza Yousaf, dün parlamentoda başbakan olarak göreve başlamasının öncesinde, salı akşam ailesiyle birlikte başkent Edinburgh’da bulunan resmi başbakanlık konutu Bute House’a yerleşti. Ülkenin ilk Müslüman başbakanı olan Yousaf, ailesiyle birlikte iftar yaptıktan sonra Twitter hesabı üzerinden ailesinin erkek üyeleriyle birlikte teravih namazı kıldığı bir fotoğrafı takipçileriyle paylaştı.

SOSYAL MEDYADA YAYILDI

Fotoğrafta namaz kıldırdığı görülen Yousaf, “Ailem ve ben, Bute House’daki ilk gecemizi geçiriyoruz. Birlikte iftar yaptıktan sonra âdet olduğu üzere aileme imamlık yaptığım özel bir an” ifadesini kullandı. Yousaf’ın namaz kıldırdığı fotoğraf sosyal medyada dikkat çekerken bazı kesimler, ülkedeki Hıristiyan mezhepsel ayrışmaya işaret ederek İskoç bir politikacının benzer bir dini görüntüyü Katolik ya da Protestan olarak vermesinin tepki çekebileceğini iddia etti.

Haberin Devamı

RAKİBİ BAKANLIĞI REDDETTİ

Öte yandan Humza Yousaf’ın İskoç Ulusal Partisi’nin (SNP) liderlik yarışında az bir farkla geride bıraktığı eski Maliye Bakanı Kate Forbes’a yeni kabinede tarım bakanlığını önerdi ancak Forbes teklifi reddetti. Yousaf, başbakan olduktan sonra yaptığı açıklamada, kararların alınmasında ‘yakın çevre’ yerine ‘büyük çadır’ yaklaşımını tercih edeceğini söylemişti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!