IŞİD'e Başika'da şiddetli yanıt

Güncelleme Tarihi:

IŞİDe Başikada şiddetli yanıt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 00:55

IŞİD’in önce gün Irak’ın Musul kenti yakınlarındaki Başika kampında konuşlu Türk birliğine tanksavarla saldırdığı ortaya çıktı. Saldırıda can kaybı olmazken, Türkiye’nin saldırıyı düzenleyen IŞİD militanlarına yanıtı sert oldu. Misillemede en az 32 IŞİD militanı öldü.

Haberin Devamı

SON iki hafta içinde Kilis’i Katyuşa roketatarlarıyla bilinçli olarak hedef alan ve ölümlere neden olan terör örgütü IŞİD’in önceki gün de Irak’ta Musul yakınlarındaki Başika kampında bulunan Türk birliğine tanksavarla saldırdığı ortaya çıktı.

IŞİD’in saldırısında şehit düşen veya yaralanan asker olmazken, TSK unsurlarının misillemesinde 32 IŞİD militanı öldürüldü. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, önceki gün saat 16.15 sıralarında Başika’daki üs bölgesinin 4-5 km ilerisindeki “İleri Emniyet Unsurları”nın konuşlu olduğu bölgeye IŞİD unsurlarınca “Cornet” tipi tanksavar silahı ile saldırıda bulunuldu. Tanksavar mermisi, daha önce İsrail’in modernize ettiği ve Kayseri’de reaktif zırhla donatılmış M60 T tipi tanka isabet etti. Tankın ana gövdesinin kaplı olduğu, merminin içeriye nüfuzunu önleyen reaktif zırh sisteminin mermiyi geri püskürttüğü için tank içindeki personel zarar görmedi. Sadece reaktif zırhlar patlama etkisiyle havaya fırlarken, tankın çevreyi gözleyen periskobunda hasar meydana geldi.

Haberin Devamı

TANK 10 IŞİD’LİYİ VURDU

Ciddi bir hasarın meydana gelmediği tank, mevzi değiştirerek füzenin geldiği teras bölgesindeki teröristlerin bulunduğu binayı 8 mermi ile havaya uçurup, 10 IŞİD teröristini etkisiz hale getirdi. Tank ateşinden kurtulan bina ve civarındaki teröristler, orada bulunan 7 araç ve 4 motosiklet ile kaçmaya başladı. Yapılan atışlarla 5 araç ve 3 motosiklet hareket halindeyken imha edildi. Buradakilerle birlikte toplam 32 IŞİD üyesi etkisiz hale getirildi. IŞİD’in tanksavar atışı üzerine Başika’da konuşlu Türk topçu birliği de devreye girerek misilleme yapmaya başladı. Fırtına obüsleri daha önceden koordinatları belirlenmiş IŞİD mevzilerini yoğun topçu ateşine tuttu.

Musul’a sadece 20 km uzaklıktaki Başika’da Türkiye’nin geçen yıl mart ayından bu yana oradaki Iraklı güçleri eğitmek üzere askeri bulunuyor. Türk askerinin Peşmerge ve Musul harekâtına hazırlanan gruplara silah eğitimi verdiği belirtiliyor. 25 Mart’ta da IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmalarda terör örgütünün Katyuşa roketatarına ait bir mermi Başika Kampı’na düşmüş, Üsteğmen İsmail Cazgır (28) şehit olurken, bir asker de yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!