'IŞİD Palmira antik kentinden sorumlu arkeoloğu öldürdü'

Güncelleme Tarihi:

IŞİD Palmira antik kentinden sorumlu arkeoloğu öldürdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2015 08:41

Suriye hükümeti yetkilileri, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Palmira antik kentinin bakımından sorumlu arkeolog Halid Esad'ın öldürüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

IŞİD Palmira antik kentinden sorumlu arkeoloğu öldürdü

Suriye Müzeler ve Tarihi Eserler Genel Müdürü Maamun Abdülkerim, 82 yaşındaki Halid Esad'ın IŞİD militanları tarafından başının kesildiğini ve bedeninin de Palmira'daki antik Roma sütunlarına asıldığını söyledi.

50 yılı aşkın süredir Palmira'da çalışan arkeolog Halid Esad'ın, antik kente dair çok sayıda da eseri bulunuyordu.

UNESCO dünya mirası listesinde de yer alan Palmira'da ABD'li, Fransız, Alman ve İsviçreli arkeologlarla da ortak projeler yürüten Esad'ın, uluslararası akademik dergilerde de makaleleri yayımlanmıştı.

Reuters haber ajansına konuşan Tarihi Eserler Genel Abdülkerim, Halid Esad'ın yaklaşık bir ay önce IŞİD tarafından esir alındığını ve sorguya çekildiğini ifade etti.

Haberin Devamı

IŞİD Palmira kentini Mayıs ayında ele geçirmişti. Örgütün şu ana kadar antik kente zarar verdiğine dair herhangi bir kanıt bulunmuyor. Ancak Haziran ayında Palmira yakınlarındaki iki türbe IŞİD tarafından havaya uçurulmuştu.

Suriye hükümeti, Palmira'nın IŞİD'in eline geçmesinden önce yüzlerce heykelin güvenli bölgelere nakledildiğini açıklamıştı.

IŞİD Palmira antik kentinden sorumlu arkeoloğu öldürdü

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!