IŞİD katliam fotoğrafları yayınladı

Güncelleme Tarihi:

IŞİD katliam fotoğrafları yayınladı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2014 03:16

Irak Şam İslam Devleti'nin internet sitesinde Irak ordusu askerlerinin toplu katliam fotoğrafları yayınlandı.

Haberin Devamı

‘Velayet Selahaddin‘ isimli internet sitesinde yayınlanan fotoğraflarda maskeli militanların Irak ordusu askerlerini kamyonlara koydukları, daha sonra da ellerini arkadan bağlayıp yüzyüstü yere yatırdıkları görülüyor. Bir sonraki fotoğrafta ise yerde yatan askerler topluca infaz ediliyor.

IŞİD katliam fotoğrafları yayınladı

IŞİD katliam fotoğrafları yayınladı

AFP'nin haberine göre Irak ordusunun üst düzey sözcüsü General Kassim el Musavi fotoğrafların doğru olduğunu teyit etti.

Haberin Devamı

IŞİD katliam fotoğrafları yayınladı

BİN 700 ASKER İNFAZ EDİLDİ İDDİASI
Örgüt önceki gün Tıkrit'teki operasyon sırasında 2 bin 500 emniyet görevlisinin esir alındığı, bu personel arasındaki bin 700 Şii'nin kurşuna dizilerek infaz edildiği öne sürülmüştü. DHA, grubun içindeki Sünni personelin ise IŞİD lideri Ebu Bekir El Bağdadi’den gelen talimat üzerine affedildiğini bildirdi.

Yayınlanan fotoğrafların bu infaza ait olduğu tahmin ediliyor.

PSAKİ: EN GÜÇLÜ SEŞİKLDE KINIYORUZ
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Tikrit'te bir üste teslim olan askerleri topluca infaz ettiği iddialarına ilişkin, "Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz" ifadesini kullandı.

Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, Tikrit'te terör örgütü IŞİD tarafından bin 700 Şii Hava Kuvvetleri askerinin katledilmesini "korkunç" diye tanımlayarak, bu olayın teröristlerin kana susamışlığının gerçek resmi olduğunu kaydetti. Psaki, bu haberleri teyit edemeyecek olsalar da IŞİD'in temel hedeflerinden birinin Irak halkının kalbine korku salmak ve halkın arasında mezhepsel bir ayrılık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Psaki, şunları kaydetti:
"Bu taktikleri mümkün olan en güçlü şeklide kınıyor ve bu dehşete düşüren şiddet eylemleri karşısında Iraklı insanlarla dayanışma içinde bulunuyoruz. Bu tür eylemde bulunan teröristler ABD'nin, Irak'ın ve uluslararası toplumun birer ortak düşmanıdır. Bu durum, bu tehdit karşısında ülkeyi bir araya getirebilmeleri için tüm siyasi yelpazedeki Iraklı liderlerin adım atması gerektiğini vurguluyor. Irak'ın bu krizi aşmasında ABD üzerine düşeni yapacaktır. Tüm Iraklıları bu şiddete karşı birleşemeye ve IŞİD'in sergilediği nefret yolunu reddetmeyi sürdürmeye çağırıyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!