İrlanda, Türkiye'de büyükelçilik açıyor

Güncelleme Tarihi:

İrlanda, Türkiyede büyükelçilik açıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 1998 00:00

Haberin Devamı

İrlanda Cumhuriyeti, ‘ekonomik ve siyasi önemi arttığı’ gerekçesiyle Türkiye'de Büyükelçilik açmaya karar verdi.

İrlanda Dışişleri Bakanı David Andrews, Türkiye'de Büyükelçilik açma kararının gerekçelerini açıklarken, ‘Türkiye’nin Avrupa Birliği ile ilişkileri son yıllarda daha büyük bir anlam kazanmıştır. Ayrıca, Türkiye'nin ekonomik ve siyasi önemi artmaktadır. Bu nedenle İrlanda'nın Türkiye ile ilişkilerini derinleştirmesi artık zaruri bir hal almıştır' dedi.

Türkiye'nin İrlanda'nın önemli ticari partnerleri arasında bulunduğunu belirten Dışişleri Bakanı Andrews, on yıl öncesine göre Türkiye ile ülkesi arasındaki ticari ilişkilerin altı misli artarak 1997'de 180 milyon İrlanda sterlinine ulaştığının altını çizdi, Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki Gümrük Birliği anlaşması sayesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin artacağını söyledi.

David Anrews, Türkiye'de ilk kez İrlanda Cumhuriyeti Büyükelçiliği'nin neden açıldığını anlatırken, İrlandalı turistlerin son yıllarda Türkiye'ye daha fazla ilgi duymalarını da gerekçeler arasında sıraladı.

Türkiye'nin Dublin Büyükelçisi Murat Ersavcı ise ‘İrlanda Dışişleri’nin önünde dört aday vardı. Norveç, Meksika, Brezilya ve Türkiye arasından bir seçim yapılacaktı. Türkiye diğer adayları geride bırakarak öne çıktı' dedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!