Irkçı çete NSU’yu bilen başkaları da mı vardı?

Güncelleme Tarihi:

Irkçı çete NSU’yu bilen başkaları da mı vardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 14:24

Almanya’da 2000-2007 yıllarında aralarında 8 Türkün de bulunduğu 10 kişiyi öldüren aşırı sağcı terör örgütü NSU’nun katlettiği polis memuru Michele Kiesewetter’in cesedinin yanındaki duvarda tespit edilen ‘NSU’ yazısının örgüt üyelerince yazılmadığı belirlendi.

Haberin Devamı

FEDERAL Başsavcılık tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadarki kriminal araştırma kapsamında ‘NSU’ yazısının örgüt üyelerine ait olmadığının ortaya çıkarıldığı belirtilerek, bugüne kadar örgütün yeraltında faaliyet gösterdiği, ortaya çıkmaya çalışmadığı kaydedildi. 

Polis memuru Kiesewetter’in yaşamına ilişkin belgesel hazırlayan yapımcıların eski görüntüleri incelerken polisin öldürülmesinden 10 yıl sonra tesadüfen gördükleri yazının kimler tarafından yazılmış olabileceği konusunda ise şu ana kadar bir açıklama yapılmadı.
Terör örgütü NSU üyeleri Uwe Böhnhardt ve Uwe Mundlos, 25 Nisan 2007 tarihinde Heilbronn kentinde polis Michele Kiesewetter’i, bir meslektaşı ile polis aracında mola verdiği sırada silahla vurmuş, meslektaşı ağır yaralanırken, Kiesewetter hayatını kaybetmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!