Irak Kürtleri, Diyarbakır'ı izledi

Güncelleme Tarihi:

Irak Kürtleri, Diyarbakırı izledi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 17:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Bazani'nin tarihi Diyarbakır buluşması, Erbil, Süleymaniye ve Duhok'ta geniş yankı uyandırdı.

Haberin Devamı

Kürt bölgesindeki televizyonlar, canlı yayınlarla Diyarbakır'daki gelişmeleri aktardı. Başbakan Erdoğan'ın konuşması Kürtçe'nin Sorani ve Kurmanci lehçelerine tercüme edildi. Iraklı Kürtler, gün boyu televizyonların başında Diyarbakır'daki etkinlikleri izledi.

Sanatçı Şıvan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in de katıldığı Diyarbakır buluşmasını, AA'ya değerlendiren akademisyen ve gazeteciler memnuniyetlerini dile getirdiler.

Süleymaniye Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Şerko Merguri, "Tarihi bir ziyaret gerçekleşti. Bu, Türkiye'deki Kürt sorunun barışçıl bir şekilde çözülmesine katkı yapacaktır" dedi.

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Medya Konseyi Üyesi gazeteci Anvar Bazgir ise Türkiye ile Kürt bölgesi arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilere dikkat çekerek ziyaretin, ilişkileri daha ileri bir aşamaya taşıyacağına inandığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Gali Kürdistan TV Halka İlişkiler Müdürü Dilzar Arif de, "Diyarbakır'dan, Türkiye'deki Kürtlerin sorununu çözecek bir mesaj ortaya çıkarsa ziyaret amacına ulaşmış olur" diye konuştu.

Şepol Dergisi Başyazarı Bayiz Miravdeli, Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır görüşmesinin bölge halkları için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Yazar Faris Nevroli, Bazani'nin, Başbakan Erdoğan tarafından davet edilmesinin kendileri açısından gurur verici olduğunu belirtti.

Ziyareti, televizyondan ilgiyle izleyen Iraklılar da Diyarbakır'da tarihi bir an yaşandığını dile getirdiler. Perwer ve Tatlıses'in düetini izleyen bazı vatandaşların, gözyaşlarını tutamaması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!