İntihar bombası sehven patladı: 21 ölü

Güncelleme Tarihi:

İntihar bombası sehven patladı: 21 ölü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2014 01:12

IRAK’ın başkenti Bağdat’ın kuzeyindeki Samarra’da bir araca yüklenmiş bombaların yanlışlıkla patlaması sonucu en az 21 militan öldü.

Haberin Devamı

Hükümet yanlısı Sünni gruplardan Sahva’nın yerel liderlerinden biri AFP’ye yaptığı açıklamada, olayın, intihar saldırısını düzenleyecek kişinin propaganda amacıyla filminin çekilmesi sırasında gerçekleştiğini söyledi. Patlamanın yaşandığı Cilam köyü, Sünni isyancıların güçlü olduğu bir bölge olarak biliniyor. Patlayıcı yüklü aracın olay sırasında militanların bulunduğu yerden ana yola çıkarılmakta olduğu bildirildi. Öte yandan bir polis yetkilisi, emniyet güçlerinin, olay yerinde 12 yaralının gözaltına alındığını, 10 zanlının da kaçmaya çalışırken yakalandığını söyledi. Öte yandan Irak’ın Kerkük ve Musul kentlerinde meydana gelen şiddet olaylarında 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, ülkenin kuzey kesimindeki Kerkük’te bir askeri kontrol noktasına, kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından düzenlenen silahlı saldırıda 1 asker öldü, 3 asker de yaralandı. Musul’da ise 2 kişi silahla vurularak öldürüldü, 1 kişi yaralandı. Dışişleri Bakanlığı, ülkedeki saldırıları ve Meclis Başkanı Nuceyfi’ye yönelik suikast girişimini kınadı.

Haberin Devamı

Musul’da saldırı

TÜRKİYE’Yİ geçen hafta ziyaret eden Irak Meclis Başkanı Usame Nuceyfi’ye dün ülkenin kuzeyindeki memleketi Musul’da suikast girişimi düzenlendi. Sünni Arap siyasetçi Nuceyfi’nin aracının da bulunduğu konvoy kentin güneyindeki Selam mahallesinden geçtiği sırada yol kenarına yerleştirilmiş bomba infilak etti. Saldırıdan Nuceyfi yara almadan kurtuldu. Korumalarından ikisi ise yaralandı. Usame Nuceyfi, 5 Şubat’ta Türkiye’yi ziyaret ederek Ankara’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!