İngiltere'yi bölen adam

Güncelleme Tarihi:

İngiltereyi  bölen adam
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2009 17:49

Bugünlerde yapılan bir tartışma İngiltere'yi ikiye böldü.

Haberin Devamı

ABD ve İngiltere'nin Irak'ı işgal etmesine karşı çıkan ve İngiliz askerlerini "Basra kasabı" olarak tanımlayan radikal İslamcı bir kişinin Londra'nın en büyük ikinci havalimanı olan Luton Airport'ta çalıştığının ortaya çıkması yoğun tepkilere neden oldu.

Luton Airport'un bagaj bölümünden çalışan Celal Ahmed adlı kişi, geçen hafta sonu İngiliz askerlerin protesto edildiği gösteriye katıldı. İngiltere'nin en radikal 20 grubunun düzenlediği gösteride protestocu olarak yer alan Ahmed taşıdığı pankartın üzerinde "İngiliz askerleri: Basra'nın kasapları" yazısı yer alıyordu.

Olayın ortaya çıkmasının ardında Celal Ahmed'in Luton Havaalanı'na giriş belgeleri iptal edildi. Ancak bu durum yeni bir tartışma yarattı. Şiddet içermeyen bir gösteriye katılan kişinin, havaalanına giriş belgelerinin iptal edilmesi insan haklarını ihlal olarak değerlendirildi. Karşı grupta yer alanlar ise güvenliğin böyle bir durumda bireyin haklarından daha önemli olduğunu iddia ediyor.

Haberin Devamı


DÜNYADAN KISA KISA...

ERKEN DOĞAN ÇOCUKLAR ZORLUK ÇEKİYOR
Erken doğan çocukların yarısından fazlasının okuldaki derslerde zorluk çektiği ortaya çıktı. İngiltere'de 26 haftadan önce doğmuş 219 çocuk üzerinde yapılan araştırmada, bu çocukların en fazla matematik ve okumada zorluk çektikleri belirlendi. University College London'dan bir ekibin yaptığı araştırmada, bu çocukların yüzde 13'ünün uzmanlar tarafından tam zamanlı eğitime ihtiyaç duydukları ortaya çıktı.

İRAN'DA 4 KİŞİ İDAM EDİLDİ
İran'da uyuşturucu kaçakçılığından idama mahkum olan 4 İranlının cezası infaz edildi. Kayhan gazetesindeki haberde, 2 yıl önce güvenlik güçleriyle çatışmaya girdikten sonra yakalanan 4 İranlının ülkenin doğusundaki Tabas'da idam edildiği belirtildi. Haberde, 2 yıl önceki olayda güvenlik güçlerinin baskın düzenlediği ve 1,4 ton uyuşturucu ile silah ele geçirdiği de kaydedildi.

50 METREDEN ATLADI, ÖLMEDİ
ABD-Kanada sınırındaki Niagara Şelalesi'nden atlayan bir kişi, 50 metreden düşmesine rağmen hayatta kaldı. Niagara Parkı polisine göre, bir turist, otuz yaşlarındaki bir kişinin güvenlik bariyerini aştığını ve Niagara nehrine atladığı ihbarında bulundu. Polis, kısa süre sonra, bu kişinin At Nalı (Horseshoe) şelalesinden atladığını ve 50 metre aşağıdaki nehrin buzlu sularında olduğunu tespit etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!