İngiltere’yi AB’den bir Türk mü çıkaracak?

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’yi AB’den bir Türk mü çıkaracak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 13:16

İngiltere 23 Haziran’da yapılacak referandum sonucunda Avrupa Birliği’nden ayrılabilir. Hem hükümet hem de muhalefette AB’den ayrılmaya karşı çıkanlar çoğunlukta olsa da, Türk asıllı Londra Belediye Başkanı Boris Johnson’ın AB karşıtı kampanyanın başına geçmesiyle işler değişebilir. Johnson bugün yayınlanan röportajlarında da ilginç ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

İngiltere’yi AB’den bir Türk mü çıkaracak
Osmanlı İmparatorluğu’nun, hain diye linç edilen son içişleri bakanı Ali Kemal’in torunu olan Boris Johnson, dedesi gibi gazetecilik kariyerini bir kenara bakıp siyasete atılmıştı. 2008’de Londra Belediye Başkanı seçilirken kampanyasını Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Londra’da başlatan Boris Johnson "Damarlarımda Türk kanı var" diyor.

Johnson’ın 23 Haziran’da İngiltere’de yapılacak “AB’den ayrılalım mı” konulu referandumda tutacağı taraf merakla bekleniyordu. Başbakan David Cameron’ın ardından Muhafazakar Parti’nin lideri olması beklenen Johnson geçtiğimiz günlerde AB karşıtlarının tarafını seçtiğini açıkladı.

JOHNSON'IN SESİ GİDEREK YÜKSELİYOR

AB’den ayrılmama karşılığında Brüksel’den kopardığı tavizlerle övünen Cameron’a darbe vuran bu gelişmenin ardından Johnson sesini giderek yükseltiyor. Bakanların çoğunun referandumda hayır oyu kullanacağını açıkladığı bir dönemde Johnson’ın bugün İngiliz gazetelerinde röportajları yayınlandı.

Telegraph’a “Başbakana büyük saygım var ama herkes kişilere değil ortadaki karşıt görüşlere bakıp değerlendirmelerini yapmalı” diyen Johnson, Times’a ise şunları söyledi: “Referandumda AB’den ayrılma kararı çıkarsa bunun Brüksel’den daha fazla taviz koparmaya yarayacağını savunmak doğru değil. İkinci bir referandum olmayacak. AB’den çıkmak demek, çıkmak demektir.”

Referandum öncesinde belirsizlik hakim. Sterlin bu nedenle son 7 yılın dibine vurdu. Kamuoyu yoklamaları çelişkili sonuçlar veriyor. Birçok ankette “AB’den çıkalım” diyenlerin oranı iki ayda yüzde 4 artarak yüzde 52’ye çıkmış görünüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!