İngiltere Kraliçesi'nin Noel mesajı

Güncelleme Tarihi:

İngiltere Kraliçesinin Noel mesajı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2015 12:25

İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, geleneksel Noel konuşmasında "karanlık anların yaşandığı bir yılın geride kaldığını" belirterek, umudun yitirilmemesi mesajını verdi.

Haberin Devamı

1952 yılından bu yana tahtta bulunan 89 yaşındaki Kraliçe 2. Elizabeth konuşmasında, "Bu yıl dünyada karanlık anlar yaşandı. Ancak İncil umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini öğretir" dedi.

Kraliçe, Noel'in minnettar olunan kişileri hatırlama zamanı olduğunu da söyledi.

Kraliçe 2. Elizabeth konuşmasında ayrıca, bu yıl Prens William'ın doğan kızını kastederek kraliyet ailesine yeni bir üyenin katıldığına dikkati çekerek, 2016 yılında ise 90. yaş gününün kutlanacağını kaydetti. 2. Elizabeth 2015 yılında 2. Dünya Savaşının sona ermesinin 70. yıl dönümünün de kutlandığını anımsattı.

İngiliz kraliyet ailesi bu sabah Aziz Mary Magdalene Kilisesinde Noel ayinine katıldı. Kraliçe 2. Elizabeth'in, tahta çıktığı 1952 yılından bu yana her yıl Noel mesajı radyo ve televizyonlardan yayınlanıyor.

Bu arada Anglikan Kilisesi Başpiskoposu Justin Welby de Canterbury Katedralindeki Noel ayini vaazında, IŞİD'in oluşturduğu tehdide dikkati çekti.

Welby, "İster kendilerinden farklı düşünen Müslümanlar olsun, ister Yezidiler ya da Hıristiyanlar olsun IŞİD farklılıklardan nefret ediyor" dedi.


BAKMADAN GEÇME!