İngiltere’de akıl almaz cinayet

Güncelleme Tarihi:

İngiltere’de akıl almaz cinayet
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:03

İngiltere’nin Leeds kentindeki Corpus Christi Katolik Koleji’nde 15 yaşında bir erkek öğrenci 61 yaşındaki din bilgisi öğretmeni Ann Maguire’ı boynundan bıçaklayarak öldürdü.

Haberin Devamı

Yetkililer iki çocuk annesi öğretmenin ders anlatırken arkadan saldırıya uğradığını belirtirken, saldırganın hemen okul görevlileri tarafından kontrol altına alındığını ve kısa süre sonra da tutuklandığını söyledi. İsmi basına açıklanmayan saldırganın olaydan önce sınıf arkadaşlarına bir bıçağı olduğunu ve öğretmene saldırmayı planladığını söylediği ancak kimsenin onu ciddiye almadığı da belirtildi.

İngiltere’de akıl almaz cinayet


Facebook profilinde sadece bir azrail fotoğrafı bulunan ve hiç arkadaşı olmayan saldırganın annesi ile babasının boşanmış olduğu ve babasının şehir belediyesinde üst düzey bir yönetici olduğu açıklandı.

Batı Yorkshire polisi yetkililerinden Paul Money konuyla ilgili BBC’ye yaptığı açıklamada, "Olay çok çabuk gerçekleşmiş ve başka öğrenciler ya da öğretmenler tehdit edilmemiş. Ancak olaya dahil olanlar için bu elbette çok travmatik bir olay" dedi. Money saldırıda kullanılan bıçağın da olay yerinde bulunduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Money saldırının "öngörülemez bir olay" olduğunu ve Leeds'teki okulların çalışmak ve okumak için "genellikle oldukça güvenilir yerler" olduğunu söyledi.

İngiltere’de akıl almaz cinayet


Kolej yetkilileri okulda eğitimin yaşananlara rağmen normal şekilde devam edeceğini söyledi. 40 yıldan uzun süredir öğretmenlik yapan ve yakında emekli olmayı planladığı bilinen Maguire için Leeds şehrindeki birçok kilisede anma törenleri düzenleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!