İngiltere bizden kötü durumda, şükredelim

Güncelleme Tarihi:

İngiltere bizden kötü durumda, şükredelim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2000 00:00

Haberin Devamı

CBS'de, İngiltere'deki suç oranının Amerika'dan daha yüksek olduğunu söyleyen bir haber yayınlanınca İngilizler küplere bindi. Haber sadece bununla yetinmeyip, "İngiltere Avrupa'nın en vahşi ülkesi nitelemesini" yapıca İngilizler, turizm gelirlerinin düşmesinden endişe etmeye başladılar.

CBS'in anchorman'i Dan Rather, İngiltere'nin, pek çok Amerikalının gözünde "medeni ve suçlardan çok uzak" bir imaja sahip olduğunu ama gerçeklerin bunun tam tersi olduğunu söyledi.

İngiltere'nin çok büyük bir suç problemi olduğunu söyleyen Rather, "cinayet dışındaki tüm suç alanlarında Amerika'dan çok daha kötü durumdalar" yakıştırmasını yaptı. Haberde, Amerika'daki suç oranlarının son 20 yılda azaldığına dikkat çekilirken, İngiltere'de ise yükselişte olduğu vurgulandı.

İngiltere turizminin önde gelen bir ismi, sözcüsü aracılığıyla Londra'da yayınlanan Guardian gazetesine verdiği demeçte, İngiltere'nin bu zamana kadar "medeni bir ülke" olarak görüldüğünü ve ülkedeki suç oranının oldukça düşük ber seviyede olduğunu vurguladı.

İngiltere'deki çok sayıda gazete web sitelerinde haberi yapan kişi karşıtı yazılar yayınlarken, Times of London da sözkonusu muhabiri, İngiltere düşmanı olarak niteledi. BBC'nin web sitesinde yayınlanan yazıda, "bizim suçlularımızın olması Amerikalıları fazla rahatsız etmiş olmalı" denildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!