İngilizlere kebabı sevdiren Akbaş öldü

Güncelleme Tarihi:

İngilizlere kebabı sevdiren Akbaş öldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2004 02:03

Londra’nın en ünlü Türk restoranı ‘Efes’in yaratıcılarından İbrahim Akbaş, 60 yaşında kansere yenik düştü. Akbaş, geleneksel Türk kebabını İngiliz damağına sevdirmiş ve bir sektör olarak doğmasına neden olmuştu.

Londralıların yanı sıra Londra’ya gelen film yıldızlarından politikacılara pek çok ünlünün uğrak yeri olan Efes Kebab House’un sahiplerinden İbrahim Akbaş, son bir yıldır tedavi görüyordu. 1971’de Londra’ya göçen Akbaş 3 çocuk babasıydı.

Bolulu ünlü aşçı İbrahim Akbaş, çocukluk arkadaşı Kazım Akkuş ile birlikte 29 yıl önce Londra’nın merkezinde Efes Kebab House’u kurdu. Akbaş, geleneksel Türk kebabını İngiliz damağına sevdirmiş ve bir sektör olarak doğmasına neden olmuştu. Günümüzde İngiltere’de Türk göçmenlerin elinde bulunan kebap dükkanlarının sayısı 20 bine ulaştı. Uzmanlar kebap sektörünü McDonalds zincirlerinin tek rakibi olarak görüyor.

Et yemekleri ve mezeleriyle ünlü Efes’in yaratıcısı Akbaş ve Akkuş, İngiliz basınının ‘gurme’ sayfalarında da sıkca yer aldı. Evening Standart, tam sayfa ayırdığı ünlü aşçıları överken yemekleri ‘olağanüstü’ diye niteledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!