İngilizler Yunanistan'ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

İngilizler Yunanistanı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2009 22:54

YUNANİSTAN'da rahibe kıyafeti giyerek kendinden geçen sarhoş İngilizler, yeni bir skandala daha imza attı. Rahibe kıyafetinin altına tanga, boyunlarına ‘Katolik’ inancını simgeleyen ‘haç’ asan sarhoş İngilizler, yoldan geçenlere popolarını gösterdi.

Daily Mail gazetesinde yer alan habere göre, Girit adasının Malia kasabasındaki deniz kıyısındaki bir otelde rahibe kıyafetleri giyerek parti düzenleyen yaşları 18 ile 65 arasında değişen 17 İngiliz, dini sembollere saldırı ve Roman Katolik Kilisesi’ne hakaret ettikleri gerekçesiyle gözaltına alındı. Adanın en turistik bölgelerinden sayılan, yüzlerce kafenin ve barın yanyana dizildiği Malia’nın sakinlerini çileden çıkaran olayın, getiğimiz Pazar günü meydana geldiği belirtiliyor.

MAHKEMEYE RAHİBE KIYAFETLERİYLE GELDİLER

Dün sabah saatlerinde Kandiye (Heraklion) kentinde hakim karşısına çıkartılan 17 İngiliz’in, duruşmanın yapıldığı salona rahibe kıyafetleri ve boyunlarında ‘Katolik’ inancını simgeleyen haçlarla gelmeleri bardağı taşıran son damla oldu. Gözaltındaki İngilizler, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyince soruşturmayı yürüten savcı tarafından serbest bırakıldı. Gözaltılardan haberdar olduklarını belirten Atina’daki İngiliz Büyükelçiliği yetkilileri, 17 İngilizin serbets bırakıldığını açıkladı.

İNGİLİZ TURİSTLER BAŞA BELA

Özellikle İngiliz turistlerden rahatsız olan Girit’in Malia kasabası halkı, sabahlara kadar içip plajlarda sevişen İngiliz turister için emniyetin önlem alması talebiyle yolları keserek eylem yapmıştı. Bölge halkı, yol kesme eylemi sırasında, “Turistler çocuklarımıza kötü örnek oluyor” diye slogan attı.

Yunanistan’ı her yıl ziyaret eden 15 milyon turistin yüzde 15’ini İngilizler oluşturuyor. Bunlardan birçoğu saldırgan davranışlarda bulunmak ve aşırı alkol alarak çevereye zarar vermek suçları işliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!