İngiliz turistler artık Türkiye'yi tercih ediyor

Güncelleme Tarihi:

İngiliz turistler artık Türkiyeyi tercih ediyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 23, 2008 14:25

İspanya'nın turistik yerlerinden Kanarya Adalarına gelen turist sayısında son dönemlerde düşüş gözlenirken, bunun en büyük sebebinin turistlerin Türkiye'yi tercih etmeye başlaması olduğu belirtildi.

Kanarya Adalarına gelen yabancı turist sayısında 2008 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 3,6'lık bir düşüş beklendiği açıklandı. Turizm sektörünün uzmanları, düşüşün, Türkiye ve Mısır gibi İspanya'nın son yıllarda turizmde rekabet içinde bulunduğu ülkelerdeki cazip fiyatlardan ve turistlerin yeni yerler aramasından kaynaklandığını bildirdi.

Co-Operative Travel Company'nin açıkladığı bir ankete göre, İngiliz turistlerin en fazla tercih ettikleri yerler arasında Türkiye ilk sıraya yükseldi.

30 turizm bölgesinde 200 binden fazla tatil olanakları üzerinden yapıldığı ifade edilen ankette, İngilizlerin tercihlerinde Dalaman birinci, Bodrum dördüncü sırada yer aldı. Sıralamada, İspanya'nın Mallorca kenti ikinci, Girit üçüncü oldu.

Ankette, Algarve (Portekiz) beşinci, Kıbrıs altıncı, Tenerife (Kanarya Adaları/İspanya) yedinci, Şarm El Şeyh (Mısır) sekizinci, Rodos (Yunanistan) dokuzuncu sırada yer aldı.

Öte yandan İspanya'da turizm sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarının örgütü Exceltur, ekonomik krize rağmen İspanyolların tatillerinden ödün vermediğini, ancak İspanyolların iç turizmden çok dış turizme yönelmeye başladığı bildirildi.

Exceltur, İspanya'nın iç turizmde turist sayısı ve gelirde düşüş olacağını öngörürken, İspanyolların Türkiye gibi daha ucuz yerleri tercih ettiği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!