İngiliz polisi artık silah taşıyacak

Güncelleme Tarihi:

İngiliz polisi artık silah taşıyacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2000 00:00

Haberin Devamı

İNGİLTERE'de, bir gelenek daha yıkıldı ve bazı bölgelerde, yaya olarak devriye görevi yapan polislere silah verildi.

Şimdiye kadar, Kuzey İrlanda'dakiler ve anti terör timleri hariç, Britanya'da silahsız olmakla ün yapan polisler, sadece tahta cop taşıyordu. Son günlerde, özellikle Notthingam'da, suç örgütleriyle uyuşturucu kaçakçılarının karıştığı silahlı çatışma olaylarının artması üzerine, bu çareye başvuruldu. Notthingam'daki silahlı çatışmaların benzerlerinin yaşandığı Liverpool, Birmingham, Leeds ve Manchester'da da polise silah dağıtıldı.

Notthingam sokaklarında çiftler halinde gezen polislerin bellerindeki Walther marka tabancalar, en çok çocukların ilgisini çekti. Devriye görevi yapan polislere, içinde MP5 otomatik silah taşıyan polislerin bulunduğu minübüsler destek veriyor.

Silahlı devriyelerin nerede görevlendirileceğine, o bölgenin emniyet müdürü karar veriyor. Şimdilik, İçişleri Bakanlığı bu konuya müdahale etmiyor. Polis şefleri, devriyelere silah dağıtılmasıyla, suç örgütlerine sert bir mesaj verildiği inancındalar. Halk ise genellikle bu uygulamadan memnun olmakla birlikte, masum insanların polislerin silahından çıkacak kaza kurşunuyla ölmeleri olasılığından kaygı duyuyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!