İngiliz basını : Kiraz ağacı çiçek açtı

Güncelleme Tarihi:

İngiliz basını : Kiraz ağacı çiçek açtı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi 45 yaşındaki Cherie'nin dördüncü kez bebek beklediğinin ortaya çıkmasından sonra İngiliz basını, bu konuya odaklandı. Gazetelerde çıkan haberlerde, Cherie alaya alınırken, hamileliğin tam olarak nerede ve ne zaman başladığına ilişkin tahmin ve bilgilere yer veriliyor.

İngiliz medyası, Cherie'nin nerede hamile kaldığını tahmine çalışırken, yüksek tirajlı Sun gazetesi, Cherie'nin ‘kiraz’ anlamına geldiğinden yola çıkarak, ‘kiraz ağacı çiçek açtı’ diye başlık atarak olayı okuyucularına duyurdu.

Gazeteler, Cherie'nin İtalya'da hamile kaldığını tahmin ederken, Başbakan Blair'in sözcüsü, Alastair Campbell, basın toplantısı düzenleyerek olaya açıklık getirdi. Sözcü, ‘Bayan Blair, 13 haftalık hamile. Blairler, ağustosta Toscana’daydılar. Böylece, İtalya bağlantısı suya düşmüş oluyor' dedi. Bunun üzerine basın, aile Fransa'daki Saint-Martin d'Oydes köyünde tatildeyken Cherie'nin hamile kalmış olabileceği olasılığı üzerinde duruyor.

Sözcü Campbell, aylardır geceleri sadece ‘Kuzey İrlanda sorunu çözülecek mi, çözülecekse nasıl çözülecek?’ sorularıyla uyanan Başbakan'ın, bu sorunun da geride bırakılmasıyla birlikte, ‘geceleri uyanmak için tek sebebi olacağını’ söyledi.

Bu arada, Kraliyet Ailesi'ndeki boşanmalarla şok üstüne şok yaşayan İngiliz halkının, Bayan Blair'in bebek beklediği haberiyle mutlu olduğu da belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!