'İmtiyazlı ortaklık' savunucusu Brok koltuğunu kaybetti

Güncelleme Tarihi:

İmtiyazlı ortaklık savunucusu Brok koltuğunu kaybetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2007 17:01

Türkiye'ye "imtiyazlı ortaklık" fikrinin ısrarlı savunucusu Avrupa Parlamentosu (AP) Dışişleri Komisyonu Başkanı Alman Hristiyan Demokrat Elmar Brok, grup içinde destek bulamadığı için görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

Haberin Devamı

AP'de 277 üyeyle en büyük grup olan Hristiyan Demokratlar, Dışişleri dahil 9 komisyona başkanlık edecek isimleri belirledi. Listede sadece Dışişleri Komisyonu için isim verilmezken yeni başkanın Polonyalı üyeler arasından atanacağı belirtildi.

AP kaynakları, Dışişleri Komisyonu Başkanlığı için Polonyalı üyeler Jacek Saryusz-Wolski ve Pole Bogdan Klich arasında yarışın sürdüğünü bildiriyor.

Edinilen bilgiye göre, 1999 yılından bu yana Dışişleri Komisyonuna başkanlık yapan Elmar Brok'un koltuğunu kaybetmesinde grup içindeki pazarlıklar etkili oldu. Komisyon başkanlığının kendi hakları olduğunu savunan Polonyalı üyeler, Brok'un görevini sürdürmesi halinde grup başkan yardımcılığı ve bütçe komisyonu başkanlığı yanında anayasa ve bölgeler komisyonlarıyla Belarus ile temas grubu başkan yardımcılıklarını talep ettiler.

Haberin Devamı

Grup yönetiminin buna olumlu yaklaşmaması nedeniyle Brok, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in çabalarına rağmen, görevinden ayrılmak zorunda kaldı.

AP'de seçimle belirlenmeyen komisyon başkanlıkları, üye sayıları dikkate alınarak gruplar arasında bölüştürülüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!