İmamlardan katliam yerine kırmızı gül

Güncelleme Tarihi:

İmamlardan katliam yerine kırmızı gül
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2017 15:50

Almanya, Belçika ve Fransa’dan imamlar,12 kişinin ölümüyle sonuçlanan Berlin’deki noel pazarına yönelik terör saldırısını kınadı. Dualar okuyan imamlar, ölenlerin anısına olay yerine birer kırmızı gül bıraktı.

Haberin Devamı

ALMANYA, Fransa ve Belçika’da görev yapan 60 imam, 19 Aralık 2016’da Berlin’de Anis Amri’nin TIR ile saldırdığı Noel Pazarı’nın bulunduğu alanda bir araya geldi. Burada yapılan konuşmalarda, hiç kimsenin İslam dini ve Müslümanlar adına terör eylemi yapamayacağı dile getirildi. Almanya Müslümanları Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, hastalığı nedeniyle katılmadığı eyleme mesaj gönderdi. Mazyek mesajında şöyle dedi:
“İslam dini adam öldürmeyi, adam kaçırmayı ve insan yaralamayı yasaklıyor. Teröristler şiddeti kadınlara, çocuklara, Hıristiyanlara, Yahudilere ve Müslümanlara yönelik kullanıyor. Dinimize zarar veriyor. Saldırganların dinimizi kullanmalarına izin vermemeliyiz. Onlara karşı olduğumuzu ve yüzümüzü göstermeliyiz. Demeliyiz ki ‘İslam’da kinin, nefretin ve istismarın yeri yok. Terörü ret ediyoruz. Dini radikallere hayır.’ Dinimizi kirletmelerine müsamaha gösteremeyiz.”

Haberin Devamı

İmamlardan katliam yerine kırmızı gül

KIRMIZI GÜL BIRAKILDI

Berlin Başbakanı Michael Müller adına Müsteşar Sawsan Chebli de bir konuşma yaptı. Chebli, “İslam adına terör uygulayanlara karşı biz Müslümanlar olarak susmayacağız. Her gün çıkıp ‘Bunların bizimle ve dinimizle ilgisi yok’ diyeceğiz. İslam adına kendilerini patlatıp insanları öldürüyorlar” dedi. Noel Pazarı katliamının Berlin’deki bütünlüğü bozamadığını ve bundan sonra da bozamayacağını belirten Chebli, “Berlin bir bütün olarak bir arada kalacak” diye konuştu.
Konuşmalardan ve dualardan sonra imamlar, saldırıda ölen 12 kişinin anısına olay yerine birer kırmızı gül bıraktı. Eyleme Türk imam ve cami görevlileri katılmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!