İlkokul arkadaşı: Hayat, Suriye’deki hayata dayanamaz

Güncelleme Tarihi:

İlkokul arkadaşı: Hayat, Suriye’deki  hayata dayanamaz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2015 01:35

FRANSA’da geçen hafta markete saldırı düzenleyip dört rehineyi öldüren Amedy Coulibaly’nin (32) imam nikâhlı eşi Hayat Boumeddiene’nin (26) ilkokul arkadaşı, “Hayat Suriye’deki yaşama fazla dayanamaz” dedi.

Haberin Devamı



Saldırılarla bağlantılı aranan 26 yaşındaki Hayat Boumeddine’nin 2 Ocak’ta Türkiye geldiği, birkaç gün sonra Suriye’ye geçtiği, Irak Şam İslam Devleti’nin başkenti olarak sayılan Rakka’da olabileceği iddia edilmişti. Hayat’ın adı açıklanmayan bir ilkokul arkadaşı, Fransız Le Parisien gazetesine yaptığı açıklamada “Hayat, Amedy’e çok yakındı. Elbette Amedy onu planlarıyla ilgili olarak bilgilendirdi. Bence ikisi de Hayat’ın Suriye’de saklanması gerektiğinde fikir birliğine vardı. Hayat’ın Suriye’de olması beni çok korkutuyor. Dayanamayacak. Onu zorla evlendirecekler, kampa ya da benzer bir yere yerleştirecekler. Amedy demir parmaklıklar ardındayken, Hayat yalnızdı, sıkıntılıydı, çılgına dönmüştü” dedi.

Haberin Devamı

İlkokul arkadaşı: Hayat, Suriye’deki  hayata dayanamaz
MİT Fransız makamlara Hayat Boumedienne'yi bildirdi





İlkokul arkadaşı: Hayat, Suriye’deki  hayata dayanamaz


Hayat’ın dinle ilgili mesajlar gönderdiğini de anlatan arkadaşı, “Bana peçe takan kadınlara hakaret edilen Fransa’dan ayrılmamı ve yurtdışına gitmemi tavsiye etmişti. Bana ‘Fransa işe yaramaz bir ülke’ derdi” diye ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!