İkinci Lockerbie’nin eşiğinden dönülmüş

Güncelleme Tarihi:

İkinci Lockerbie’nin eşiğinden dönülmüş
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2010 00:00

Yemen’den ABD’ye gönderilmek istenen bombalı paketlerden birinin bir yolcu uçağında taşındığı ortaya çıkarken, 1988’deki Lockerbie faciasına benzer bir saldırı olasılığı gündeme geldi.

İngiliz yetkililer İngiltere’de ele geçirilen bombanın havada patlatılmak üzere tasarlandığı görüşünde. 1988’de Londra’dan New York’a uçan bir Pan Amerikan uçağı kalktıktan bir müddet sonra havada patlamış, İskoçya’nın Lockerbie köyüne düşmüş, 270 kişi ölmüştü.

Dubai’de aktarma sırasında bulunan paketin ise Yemen’in başkenti Sana’dan Katar’ın başkenti Doha’ya yolcu uçağıyla gönderildiği belirlendi. Bu açıklamaya kadar patlayıcıların kargo uçağında bulunduğu sanılıyordu.

Ancak paketlerde Chicago’daki iki sinagog gibi “şüphe çekebilecek” adreslerin yazılı olması kafa karıştırıyor. Chicagolu bir haham Mısır’dan bazı kişilerin Emanuel Cemaati sinagogunun internet sitesini son dönemde defalarca ziyaret ettiğini söyledi. Yemen’de bir anne-kız gözaltında ama Amerikalı yetkililer, baş şüphelinin Suudi bomba yapımcısı Hasan El Asiri olduğuna inanıyor. El Asiri de gözaltına alınırken anne-kız serbest bırakıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!