İki şüpheli cisim daha tespit edildi

Güncelleme Tarihi:

İki şüpheli cisim daha tespit edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 09:29

Malezya, Çin ve Avustralya'ya ait uçakların Hint Okyanusu'nun güneyinde, 8 Mart'tan bu yana haber alınamayan yolcu uçağına ait olduğu sanılan iki cisim tespit ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Malezya Savunma Bakanı ve Ulaştırma Bakan Vekili Hişamuddin Hüseyin, düzenlediği basın toplantısında, arama çalışmalarına katılan bir geminin cisimleri incelemek üzere bölgeye hareket ettiğini belirtti.

Avustralya Donanması'na ait HMAS Success gemisinin cisimleri incelemek üzere bölgeye gittiğine işaret eden Hüseyin, geminin bugün ya da salı sabahı pilotun verdiği koordinatlara ulaşacağını kaydetti.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott da arama çalışmalarına katılan P3 Orion uçaklarından birinin pilotunun okyanusta biri yuvarlak ve yeşil renkli, diğeri dikdörtgen ve turuncu renkli iki cisim gördüğünü söyledi.

ÇİN DE BEYAZ CİSİMLER TESPİT ETMİŞTİ
Şinhua Haber Ajansı, bu sabah arama çalışmalarına katılan Çin'e ait IL-76 tipi uçağın okyanus üzerinde birkaç kilometrekarelik bir alana yayılmış beyaz renkli cisimler tespit ettiğini duyurmuştu.

Haberin Devamı

Nesnelerin görüldüğü alanın koordinatları, arama operasyonunu yöneten Avustralya'daki kumanda merkezine gönderildi.

ABD ise kayıp uçağın kara kutusunun yerini tespit edebilmek için özel bir ekip göndermeye hazırlanıyor. Bu ekip, enkazın yerinin tespit edilmesi durumunda kara kutuyu bulacak.

BİR UÇAĞI DA ACİL İNİŞ YAPTI
Malezya Havayolları'nın Kuala Lumpur'dan Seul'e gitmekte olan uçağı, jeneratör arızası nedeniyle Hong Kong'a acil iniş yaptı.

Hong Kong'daki havalimanı yetkilileri, Airbus A330-300 tipi uçağın sorunsuz bir şekilde indiğini bildirdi.

Malezya Havayolları'ndan yapılan açıklamada ise MH066 sefer sayılı ve 271 yolculu uçağın ana jeneratörünün arızalanmasına rağmen iniş için enerji sağlayacak sistemlerin yeterli olduğu ve Hong Kong'a yönlendirildiği ifade edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!