İki çocuk okulda pusu kurdu: 5 ölü

Güncelleme Tarihi:

İki çocuk okulda pusu kurdu: 5 ölü
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 1998 00:00

Haberin Devamı

ABD'de biri 11, diğeri 13 yaşında olan iki çocuk, bir okula pusu kurdu. Yangın alarmını çaldıran katiller, çıkanlara kurşun yağdırdı, 5 kişi öldü, 11 kişi yaralandı.

Ölenlerden 4'ü öğrenci

Korkunç katliam, Arkansas eyaletinin Jonesboro kentindeki Westside Ortaokulu'nda yaşandı. Birden bire yangın alarmının çalması üzerine okulun tüm öğrencileri telaşla dışarı koşmaya başladılar. Alarmın asılsız olduğunu anlamaya fırsat kalmadan, okulun girişine 100 metre uzaklıktaki çalılıklardan ateş açıldı. Saldırıda 4 kız öğrenci ve 1 öğretmen öldü, 11 kişi de yaralandı.

Üzerlerinden 9 silah çıktı

27 el ateş açarak okulun girişini kan gölüne çevirip büyük bir panik yaratan küçük saldırganlar, içinde silah ve patlayıcı bulunan bir minibüse doğru koşmaya çalışırken yakalandılar. Yakalanan katillerin sadece 11 ve 13 yaşlarındaki iki kuzen olduğu görülünce, herkes şoke oldu. Kamuflaj desenli gömlek ve pantalon giymiş saldırganların üzerinde 9 tabanca ve tüfek ele geçirildi. İsimleri açıklanmayan katil kuzenler tutuklandılar.

Arkadaşları: Sorunlu tipler

Polis cinayetin nedeni konusunda bir açıklama yapmadı. Ancak arkadaşları iki katilin sorunlu tipler olduğunu bildirdiler. Bir görgü tanığının ifadesine göre saldırganlardan biri geçtiğimiz günlerde kız arkadaşı tarafından terkedilmişti. Polis olayın bir intikam cinayeti olabileceği şüphesi üzerinde duruyor. Okulun yangın alarmını çalarak iki katile yardımcı olan üçüncü bir kişinin olup olmadığı araştırılıyor.

Vali: Çocukları cinayete iten kültüre kahrettim

ABD Başkanı Bill Clinton, kendi memleketindeki okul katliamını Uganda'yı ziyareti sırasında haber aldı ve çok üzüldüğünü belirterek ailelere başsağlığı diledi. ABD'de son beş ayda birbirine benzer üç katliam yaşandığını da hatırlatan Başkan, saldırılar arasında benzerlik bulunup bulunmadığının araştırılmasını istedi.

Arkansas Valisi Mike Huckabee ise, çocukları böyle bir faciaya yönlendiren kültüre kahrettiğini söyledi. Vali, ‘‘Çocukların böyle bir saldırı düzenlemiş olması beni fazla kızdırmıyor. Beni böyle şeylerin yaşanabilir olduğu dünya kahrediyor' diyerek öfkesini dile getirdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!