İhvan’a 149 idam kararı bozuldu

Güncelleme Tarihi:

İhvan’a 149  idam kararı bozuldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2016 21:52

MISIR’da Yüksek Mahkeme’nin Müslüman Kardeşler’e yakın 149 sanık hakkında daha önce ceza mahkemesi tarafından verilen idam cezasını bozduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Yargı kaynaklarına göre, dün Yargıtay, “Kirdase Olayları” olarak bilinen davadaki 149 idam kararını ve aynı davadan bir kişi hakkında verilen 10 yıl hapis cezasını geri çevirdi. Sanıkların başka bir mahkeme tarafından tekrar yargılanacak. Ancak yargılama sürecinin ne zaman ve hangi mahkemede yapılacağı hakkında açıklama yapılmadı. Giza Cinayet Mahkemesi Şubat 2015’te 34’ü gıyaben yargılanan 183 sanık hakkında idam, 18 yaşından küçük bir sanık hakkında ise 10 yıl hapis cezası vermişti.

“Kirdase Olayları” davası olarak da bilinen 4804 sayılı davadan yargılanan sanıklar, 14 Ağustos 2013 tarihinde Rabia ve Nahda Meydanları’nın güvenlik güçleri tarafından boşaltılmasının ardından, Kirdase Polis Karakolu’nu basmak ve polis memurlarını öldürmekten suçlu bulunmuştu. Müslüman Kardeşler destekli Muhammed Mursi’yi 3 Temmuz 2013’te Mısır ordusu şimdiki Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi liderliğinde darbeyle devirmiş, ülke çalkantılı bir döneme girmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!