İdama 4 dakikada karar veriyor

Güncelleme Tarihi:

İdama 4 dakikada karar veriyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

150 mahkumu gözünü kırpmadan idam ettiren Teksas Valisi George W. Bush'un, bu hafta sonu büyük bir ihtimalle ABD başkanı olarak, dünyanın en güçlü ve en büyük ordusunun komutanı durumuna gelecek olması, korkutucu bulunuyor. Bush son olarak dün zeka özürlü bir hükümlüyü zehirli iğneyle idam ettirdi.

TEKSAS Valisi George W. Bush, dün 150. kişiyi idama göndererek, erişilmesi zor bir rekorun da sahibi oldu. Bush, bir mahkumun idamı için sadece dört dakikada karar veriyor. Böylesine korkutucu kişiliğe sahip Bush'un, hafta sonuna büyük bir ihtimalle ABD Başkanı olarak girerek dünyanın en güçlü adamı haline gelmesi ve dünyanın en büyük ve güçlü ordusunun komutanı olması, ürkütücü bulunuyor ve kafalarda soru işaretlerinin doğmasına neden oluyor.

İngiltere'nin yüksek tirajlı gazetelerinden The Mirror, ‘‘Öldürücü’’ manşetiyle birinci sayfadan verdiği haberle, Teksas'ta 5 yıllık valiliği sırasında tüm Amerikan rekorlarını kırarak, 150. kişiyi dün idama gönderen George W. Bush'a ağır suçlamalar yöneltti.

TEKSAS'TA KATLİAM

Haberde ‘‘Teksas'ta katliam’’ yapmakla suçlanan Bush'un, büyük bir ihtimalle bu hafta sonu ABD başkanı olacağı belirtildi. Gazete, insanları gözünü kırpmadan idama yollayan birinin, başkan olarak dünyanın en güçlü adamı haline gelmesinin ürkütücü olduğunu vurgularken, şu görüşleri öne sürdü:

‘‘Vali Bush, kimin idam edilip kimin yaşayacağına, dört dakika gibi kısa bir sürede karar veriyor. Böylesine ürkütücü kişilikte biri, ABD başkanı olarak, dünyanın en büyük askeri gücünün tetiğini eline geçirecek. Bu da oldukça korkutucu bir durum.’’

George W.Bush'un son olarak zeka yaşı sadece ‘‘altı’’ olan 44 yaşındaki John Paul Penry'i idama göndermesi de sertçe eleştiriliyor. Gazetenin altı sayfasında Bush'un emriyle gaz odasında infaz edilen 139 mahkumun resimleriyle yaşları, suçları, infaz edildikleri tarihler, son yemekleri ve son sözleri yayınlandı.

Sadece seçim döneminde, Bush'un 38 infazı onayladığına dikkat çekilirken, ‘‘Bu insanların suçları savunulamaz ama uygar bir toplum, cana karşı can almamalıdır. Bush, yaptıklarından özür dilemediği gibi, katilleri öldürerek topluma yararlı olduğuna inanıyor. Amerikalıların kitlesel olarak buna destek vermeleri rahatsız edici bir durum’’ yorumu yapıldı.

Zeka yaşı altı

Bir kadının ırzına geçip öldüren John Paul Penry, 21 yıldır bekliyordu ve dün idam edildi. Bir günde kaç saat olduğunu bile bilmeyen Penry'nin bağışlaması için çok çaba harcandı ama, Teksas Valisi Bush bu ricalara kulak asmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!