Hürrem’i sevmiyorum

Güncelleme Tarihi:

Hürrem’i sevmiyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 21:37

OSMANLI padişahlarından 5’inci Murad'ın kızı Hatice Sultan'ın torunu Kenize Murad ve 2’nci Abdülhamid'in torunu Osman Nami Beyzade'nin kızı Mediha Martinez, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından gün yüzüne çıkarılan Kanuni Sultan Süleyman'ın Macaristan'daki türbesini ziyaret etti.

Haberin Devamı

KANUNİ’NİN ZAYIF NOKTASI

Kanuni Sultan Süleyman'ın iç organlarının defnedildiği türbeyi ziyaretinde açıklama yapan Kenize Murad, Kanuni Sultan Süleyman'ın türbesinin tekrar ortaya çıkarılmasının çok önemli olduğunu söyledi. Kenize Murad şöyle konuştu:

"Yüzyıllar sonra dedemin kabrini ziyaret etmekten dolayı çok etkilendim. Kanuni, Osmanlı’nın en büyük sultanıydı. Osmanlı’yı yeni kanun ve kurallar ile modern bir imparatorluk haline getirdi. Kanuni’nin tek ve büyük bir zayıf noktası vardı o da Hürrem’di. Hürrem'i çok sevmiyorum. İbrahim muhteşem birisi olmasına rağmen onun yüzünden öldürüldü. Aynı şekilde şehzade Mustafa da. Onun arkasından gelen Selim çok yetenekli değildi.”

Mediha Martinez ve Kenize Murad’a gezilerinde eşlik eden Macaristan’ın eski Ankara Büyükelçisi Janos Hovari ise Zigetvar kentinde bulunan Osmanlı yerleşkesini Osmanlı hanedanına mensup kişilerin ziyaret etmesinin çok önemli olduğunu söyledi. Hovari, "Osmanlı yerleşkesinin gün yüzüne çıkarılması için Türk ve Macar arkeologlar iki yıldır çalışıyor" dedi. 

Haberin Devamı

Hürrem’i sevmiyorum

Kenize Murad ve Mediha Martinez

BAKMADAN GEÇME!